Oost-Canada

Swipe

Port Colborne

Dwars door de Niagara Peninsula in het zuidoosten van Ontario loopt het Welland Canal. Dat verbindt twee van de vijf Grote Meren van Noord-Amerika, Lake Erie en Lake Ontario, met elkaar. Het maakt het mogelijk dat schepen de onbevaarbare watervallen van Niagara Falls (zie daarover de aparte pagina's) kunnen omzeilen. Aan het zuidelijke eind van het Welland Canal, aan de noordoever van Lake Erie, ligt Port Colborne. Stroomafwaarts gezien is hier de ingang van het kanaal. Deze stad maakt volop gebruik van haar positie bij de in/uitgang van het kanaal, onder meer met Canal Days begin augustus. Dan varen grote zeilschepen in de haven en zijn er festiviteiten en shows. Maar ook op gewone dagen bieden de haven en de sluis een aantrekkelijk gezicht. Grote oceaanschepen varen er in en uit, dwars door het vlakke land rond deze plaats. Bij de sluis (Lock 8) is een toeristeninformatiekiosk waar je actuele gegevens kunt krijgen over de schepen die verwacht worden of net in de sluis liggen.

Historical Museum

In het Port Colborne Historical and Marine Museum aan 280 King Street kun je exposities zien over de scheepshistorie van de stad en het Welland Canal. Het is een klein openluchtmuseum met zes oude bouwwerken waarin duizenden voorwerpen en meubels zijn uitgestald. Het is van begin mei tot eind december alle dagen ‘s middags open. De toegang is gratis. Alleen tijdens de Canal Days wordt entreegeld gevraagd in verband met extra activiteiten, een modelbotenshow en demonstraties.

Harbour Railway

Op zondagmiddagen tussen half mei en eind oktober kun je vanuit Port Colborne mee met de Harbour Railway Excursion Train. Deze vertrekt vanaf het historische museum aan 280 King Street en rijdt langs het Welland Canal naar St. Catharines (het andere eind van het Welland Canal, gelegen aan de zuidoever van Lake Ontario) en terug. Aan boord wordt uitleg gegeven over de zaken die de trein passeert, met natuurlijk de bouwtechnische kunstwerken in het kanaal als belangrijkste thema’s. Kaartjes kunnen ‘s morgens bij het Historical and Marine Museum worden gekocht. Informatie via tel. +1-905-834-7604.

Nederland > Limburg > Afferden-Standplaats

Camping Klein Canada

Deze familiecamping ligt aan de rand van Nationaal Park De Maasduinen. Er zijn diverse velden en een apart deel is voorzien van...

v.a. 121.50 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Oost-Canada