Oost-Canada

Swipe

Haliburton

Ten zuiden onder het Algonquin Park in de Canadese provincie Ontario door is bergachtig gebied. De wegen lopen omhoog en naar beneden, in wandelroutes moet soms flink geklommen worden. En overal zijn wouden, meren en beschermde natuurparken. Haliburton bijvoorbeeld is het centrum van een hoogland-gebied met meer dan zeshonderd meren, heuvels, steile rotsen en wouden.

Forest and Wildlife Reserve

Door dit gebied rijden is op zich al een belevenis. Maar je komt pas echt in de wildernis in het Haliburton Forest and Wildlife Reserve. Dat is een particulier natuurreservaat waar hout op verantwoorde wijze wordt gekapt voor onder meer de bouw van blokhutten en houten huizen. Tegelijkertijd is het een toeristische attractie. Er zijn onder andere lodges waar je kunt overnachten en een camping. Ook zijn er enkele wandel- en kanoroutes. En tijdens de vier tot zes uur in beslag nemende Canopy Tour kom je zelfs in de toppen van hoge pijnbomen. Die tocht kun je van begin mei tot eind oktober maken en alleen onder leiding van een gids; reserveren is noodzakelijk, informatie via tel. +1-705-754-2198.

Forest Wolf Centre

Onderdeel van het Haliburton Forest is ook het Wolf Centre. Dat is een groot omheind stuk van het woud waarin een roedel wolven leeft. Deze zijn hier geboren en groot gebracht. Het zijn dus geen dieren die uit het wild gehaald zijn. Enkele ervan zijn meestal wel in het gras en tussen de struiken te zien. Daarvoor zijn observatieruimtes gemaakt waar vandaan je van bovenaf de dieren vanachter grote glazen ramen kunt bekijken. In dit wolvencentrum zijn ook exposities over deze diersoort, over het onderzoek naar hun gedrag en leefwijze en over het Haliburton-woud. Het is dagelijks open van eind mei tot half oktober en de rest van het jaar alleen in de weekends. Ook in de wouden rond dit centrum zijn enkele roedels wolven. Dat zijn volledig wilde dieren en die zul je niet gauw zien.


Oost en Zuid van Algonquin

10 prachtige bestemmingen in Oost-Canada