Oost-Canada

Swipe

Vervoer naar Canada

Je kunt per vliegtuig en per boot naar Canada. De grote waterplas tussen Europa en Noord-Amerika maakt een reis met de auto en de trein onmogelijk. Een fiets in het vliegtuig meenemen is meestal geen probleem. Een auto kun je desgewenst per boot vooruit sturen. Maar dat is zeer kostbaar en het voertuig moet voldoen aan de Canadese milieu-eisen. Bovendien is het eigenlijk zinloos, want huren van zowel personenwagens als campers (heten hier ‘recreational vehicles’, kortweg RV’s) is alom gebruikelijk en, mits vanuit Nederland of België geboekt, meestal goedkoper, zeker als je die autohuur combineert met de vlucht. Ook zijn er mogelijkheden met motorfietsen en verzorgen diverse reisorganisaties rondreizen per bus.

Vliegen

Vanuit Nederland en België gaan rechtstreekse vluchten naar Montréal in de provincie Québec en Toronto in de provincie Ontario. Toronto wordt vanaf Schiphol zelfs meerdere keren per dag aangedaan, alle dagen van de week. Ongeveer tussen begin mei en eind oktober vliegt de Canadese chartermaatschappij Air Transat een paar keer week vanaf Amsterdam en Brussel. De vlucht naar Montréal duurt meestal zo tussen zeven en 7,5 uur, die naar Toronto tussen 7,5 en acht uur. De terugvlucht is normaal gesproken tussen een half en een heel uur korter. Vanuit Nederland en België gaan geen lijndiensten rechtstreeks naar de Atlantische provincies. Wel zijn er in de zomermaanden chartervluchten. Op Montréal of Toronto vliegen en dan op een binnenlandse vlucht overstappen, is wel heel goed mogelijk. Bijna alle plaatsen in Canada (en de rest van Noord-Amerika) zijn op deze manier bereikbaar. Door alles wat daarbij komt kijken, duren deze vluchten tussen twaalf en soms wel dertig uur. Het is over het algemeen voordeliger dergelijke aansluitingen vooraf in Nederland of België te boeken. Verder kan het ook zinvol zijn eens te kijken naar vluchten via bijvoorbeeld IJsland of Denemarken. Door het overstappen ben je meer tijd kwijt, maar vaak is het een stuk goedkoper dan rechtstreeks. Normaal gesproken wordt je ruimbagage door de luchtvaartmaatschappij bij het overstappen automatisch naar je volgende vliegtuig overgebracht.

Varen

Per boot vergt de overtocht naar Canada tussen tien en veertien dagen. Er bestaan mogelijkheden om met vrachtschepen mee te varen. Ook zijn er enkele passagiersdiensten die het karakter van cruises hebben. Het is het beste hierover contact op te nemen met een reisbureau in Nederland of België.

Binnenkort naar het oosten van Canada?

10 prachtige bestemmingen in Oost-Canada