Oost-Tirol

Swipe

Geografie

Oost-Tirol grenst in het zuiden en in het westen aan het Italiaanse Zuid-Tirol (het Italiaanse gedeelte van het vroegere graafschap Tirol), in het noorden aan de provincie Salzburgerland en in het oosten aan de provincie Karinthië. De ongeveer 50.000 inwoners hebben een oppervlakte van ruim 2.000 km2 tot hun beschikking, hoewel... er zijn stukken waarvan je kunt zeggen dat ze nog woest en ledig zijn, totaal ongeschikt voor bewoning of bebouwing, op andere plaatsen liggen bijna verticale landbouw- en weidegronden.

De provincie is omgeven door hoge bergen, er zijn 180 bergen die hoger reiken dan 3.000 meter en ruim 500 die hoger zijn dan 2.000 meter, van het gebergte in Oost-Tirol bevindt zich overigens 50% van de oppervlakte op een hoogte van meer dan 2.000 meter.

Op het grondgebied van Oost-Tirol bevinden zich 7 hoofddalen waarvan zich een kleine 100 zijdalen afscheiden. Er zijn veel bijzonderheden te vertellen over de provincie, maar het meest opmerkelijke is dat er tot op het hoogste topje van de bergen fossielen gevonden worden van zeedieren. Als u iets weet over het ontstaan van de Oostenrijkse bergen laat zich dat allemaal eenvoudig verklaren.

10 prachtige bestemmingen in Oost-Tirol