Oost-Tirol

Swipe

Gezondheidstoerisme

Er zullen weinig landen in de wereld zijn die zoveel verscheidenheid in gezondheidstoerisme aanbieden als Oostenrijk. Er zijn talloze kuuroorden. In Oost-Tirol pikt men daar ook graag een graantje van mee en men heeft zelfs een nieuwe variant toegevoegd: gezondheidstoerisme op de boerderij. Ruim een dozijn boerderijen houdt zich bezig met gezondheidstoerisme.

Dat is niet zomaar een boer die dacht wat bij te kunnen verdienen, als je gezondheidstoerisme aanbiedt dan zal eerst bewezen moeten zijn dat er een behoorlijke dosis basiskennis aanwezig is over hetgeen aangeboden wordt. U loopt dus niet het risico dat u, met een astmatische aandoening, op een boerderij of in een hotel terechtkomt waar men nog niet in staat is om een pleister te plakken. De eisen die in Oostenrijk aan dit soort gespecialiseerde bedrijven gesteld worden zijn zeer streng.

Ook zijn er speciale arrangementen voor mensen met een allergie of met astmatische aandoeningen. Juist voor hen worden op diverse plaatsen speciale arrangementen aangeboden, op enkele plaatsen worden allergie- en astmaweken georganiseerd. Soms is zelfs de combinatie van zo'n arrangement op een boerderij mogelijk.

Informatie:

Via website www.osttirol.com of www.natur-aus-osttirol.at

10 prachtige bestemmingen in Oost-Tirol