Oost-Tirol

Swipe

Grüss Gott in Oost-Tirol

Hoewel Oost-Tirol geen afzonderlijke provincie is, (administratief-bestuurlijk valt het gebied onder Tirol), is het, gezien zijn geïsoleerde ligging en de manier waarop het toeristisch gezien zelfstandig naar buiten treedt, voor de hand liggend dat het als aparte provincie wordt gezien. Zo heeft Oost-Tirol z'n eigen provinciale toeristenorganisatie.

Men kan vanuit Tirol niet in Oost-Tirol komen zonder de landsgrenzen over te gaan of zonder een andere provincie te passeren. Het meest voor de hand liggend is de route via de Felbertauerntunnel, dus vanuit Kitzbühel in Tirol via Pass Thurn naar Mittersill in Salzburgerland en vandaar via de Felbertauernstrasse naar Matrei in Oost-Tirol (Matrei i.O.) en Lienz, de hoofdstad van de regio.

Oost-Tirol is een van de mooiste en zeker een van de meest onderschatte delen van Oostenrijk. Er is heel veel te ontdekken en er is veel fraais te aanschouwen. De bergen zijn er hoog (de hoogste berg van Oostenrijk, de Grossglockner, ligt op het grondgebied van Oost-Tirol), de lucht is er fris en het is (nog?) geen gebied met massatoerisme. Er zijn dalen die er nog zo verstild bijliggen dat men zou denken dat de tijd er stil stond. Gaat u bijvoorbeeld naar het einde van het Villgratental of van het Gschlosstal dan lijkt het alsof de wereld ophoudt, maar daarachter liggen meer dan schitterende gebieden voor de wandelaar. Osstirol sluit de wandelaar sowieso in de armen, steeds meer wandelaars ontdekken het gebied. Liefhebbers kunnen inmiddels kiezen uit bijna 100 uitgezette en goed gemarkeerde tochten. Daarbij zijn de wandelingen in de omgeving van de vele plaatsen niet meegerekend. In Oost-Tirol staan voor de langeafstandswandelaars meer dan 200 almhutten ter beschikking.

Er zijn ook tal van andere mogelijkheden om Oost-Tirol te ontdekken: per fiets, per auto, op een paardenrug of met de koets en zelfs vanaf het water (al is een tochtje over het wilde water van de Isel niet de meest ideale manier om van het landschap te genieten).

Denk nu niet dat Oost-Tirol uitsluitend voor zomergasten geschikt is. De bergen zijn er hoog en in de winter is het er dus genieten voor de wintersporter, ongeacht welke tak van wintersport er beoefend wordt. Terwijl in het uiterste zuiden de eerste gasten zich laten verwennen door de vroege voorjaarszonnestralen en de golfers hun eerste rondje slaan op een van de courses, hogerop is het nog steeds mogelijk om te zonnen in de sneeuw.

Oost-Tirol vormt bovendien een ideaal uitgangspunt voor tochten naar Italië, het Grossglocknergebied of de meren van Karinthië. Ga mee en ontdek het allemaal!

Grüss Gott in Oost-Tirol.

campsite

Schluga Camping Hermagor

Camping Schluga behoort tot de topcampings in Oostenrijk. Zeer kindvriendelijk. Ideaal uitgangspunt voor alle soorten vakantie, actief of ontspannen. Speciaal begeleide mountainbiketochten...

v.a. 138.60 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Oost-Tirol