Oost-Tirol

Swipe

Sporten

Bergwandelen en -beklimmen lijken vanzelfsprekende bezigheden als het gaat over een streek die zo rijk is voorzien van 3.000-ers. Kijk daarvoor bij Bergsport.

Jaarlijks worden in Oost-Tirol een aantal belangrijke (en soms zware) andere sportevenementen georganiseerd. Wat te denken van de Red Bull Dolomitenmann, een bijzonder zware estafettewedstrijd met de onderdelen hardlopen in de bergen (mountainrunnen), paragliden, kajakvaren en mountainbiken. Informatie vindt u bij www.dolomitenmann.com

Adressen voor inlichtingen over andere sporten:

Wildwatervaren: wist u dat de Isel het langste raftseizoen kent van Oostenrijk? Informeer aan de balie van de dependance van Osttirol Werbung in Matrei i.O aan de Rauterplatz. In de directe nomgeving van Matrei i.O. zijn de meeste mogelijkheden om zelf of onder begeleiding te wildwatervaren. Kijk ook bij:

www.okc.at

www.osttirol-adventures.at

www.raftcompany.at 

www.laola.at 

Golfen (en dat is heel goed mogelijk in Oost-Tirol) krijgt u via Osttirol Werbung of www.dolomitengolf.at

Paardrijden? Heel veel mensen zagen leuke stukken van Oost-Tirol vanaf de rug van een paard. Er zijn tal van mogelijkheden.

Informeer bij Osttirol Werbung of www.pustertal.org  (om maar eens een paar voorbeelden te noemen). Er zijn hotel/maneges waar je niet alleen kunt verblijven, maar ook dagelijks erop uit kunt trekken op een paarderug, al dan niet begeleid.

10 prachtige bestemmingen in Oost-Tirol