Oost-Tirol

Swipe

Bezienswaardigheden

Oost-Tirol is eenvoudig te bereizen, op een betrekkelijk klein oppervlak liggen alle bezienswaardigheden dicht bij elkaar. Maar zelfs met de auto kun je gerust een weekje uittrekken om alles wat Oost-Tirol te bieden heeft (globaal) in je op te nemen. Mensen die voor een vaste standplaats kiezen zullen veel wandelen of fietsen en kunnen dan ook veel gedetailleerder met de vriendelijke bevolking en het boeiende landschap kennismaken.

Waar je ook voor kiest, de beschrijvingen zijn erop gericht je op weg te helpen, niet om alles te tonen wat je op je weg zult vinden. Voorbereiding is heel belangrijk. Daarom zijn er tal van adressen en websites vermeld waar je je licht op kunt steken. Als je besluit om telefonisch inlichtingen in te winnen: de genoemde telefoonnummers zijn die welke in Oost-Tirol gekozen kunnen worden. Wil je het betreffende nummer vanuit België of Nederland benaderen, kies dan voor 0043, gevolgd door het aangegeven nummer, met weglating van de 0 voor de plaats.

De persoonlijke top-5 bezienswaardigheden van Oost-Tirol expert Paul de Waard

1. Lienz, de hoofdstad van Oost-Tirol, heeft een gezellige binnenstad met veel bezienswaardigheden en heel veel leuke winkels en natuurlijk Schloss Bruck.

2. Kort nadat je Oost-Tirol bent binnengereden door de Felbertauerntunnel, vind je aan de linkerkant (nabij de Landeck Säge) de afslag naar het Gschlosstal, slechts gedeeltelijk toegankelijk voor auto's, maar een prachtig, onbedorven wandelgebied. Ontdek Innergschloss en Aussergschloss, neem een kijkje in de rotskapel en laat je verrassen door het minst ontdekte (niemen)dalletje van het Grossvenediger gebied.

3. Aan het einde van het Defereggental ligt Staller Sattel (in de winter niet bereikbaar), een van de spectaculairste grensovergangen naar Zuid-Tirol (Italië).

4. Ook als je geen ervaren bergwandelaar bent kun je genieten van prachtige vergezichten vanaf de Europa Panoramaweg. De Goldried Bergbahn brengt je vanuit Matrei i.O. naar een hoogte van bijna 2.200 meter. Daarna begint het grote genieten, vooropgesteld dat je een dag kiest met helder weer.

5. Rijd via de Pustertaler Hochstrasse (evenwijdig aan het Drautal) van Leisach naar Strassen. De weg voert door onbekende dorpjes en biedt geweldige uitzichten op de Lienzer Dolomieten. Geen weg voor onervaren bergrijders.

En de kinderen? Voor hen kan Oost-Tirol één groot feest zijn. Raadpleeg de lokale verkeersbureaus of ga te rade bij Osttirol Werbung.

 

10 prachtige bestemmingen in Oost-Tirol