Oost-Tirol

Swipe

Reizen naar Oost-Tirol

De meeste mensen zullen naar Oost-Tirol reizen met de eigen auto of met een speciale bus. Het is ook mogelijk om met het openbare vervoer naar het gebied te reizen. Denk dan in de eerste plaats aan de bus. Met de trein kunt u tot in Tirol, Salzburgerland of Karinthië reizen en vandaar op een lokale bus overstappen. Per trein kan ook, als u er rekening mee houdt dat Lienz alleen via Karinthië of Italië bereikbaar is. Reist u per vliegtuig dan is er altijd aanvullend vervoer nodig.

De afstand vanuit Belgie en Nederland naar Oost-Tirol bedraagt ongeveer 1.000 kilometer. In een dag te doen derhalve, maar in de seizoenen kunnen er gemakkelijk vertragingen optreden als gevolg van overvolle wegen of vanwege slechte weersomstandigheden. Op drukke dagen vormt de Felbertauerntunnel een extra obstakel.

Oost-Tirol bereikt u het gemakkelijkst via München, houd er rekening mee dat de rondweg op drukke dagen overvol is. Vanuit Nederland rijdt u via Keulen, Frankfurt, Würzburg en Nürnberg naar München. U houdt richting Salzburg aan tot bij Rosenheim waar u afslaat naar Kufstein. Direct na de grensovergang met Oostenrijk (Kufstein-Sud) gaat u via weg 173, 312 en 161 naar Kitzbühel (= richting St. Johann i.T.) en via Pass Thurn naar Mittersill. Daar kiest u weg 108 richting Lienz via de Felbertauerntunnel.

Vanuit België kan via Luik en Aken naar Keulen worden gereden en vandaar via de bovengenoemde route verder. De afstand tussen München en Oost-Tirol bedraagt ongeveer 220 kilometer.

Hotel Seehof - Zomer

Het knusse en traditionele familie hotel Seehof ligt in een van de gezelligste plaatsjes van het Salzburgerland: Zell am See. Het hotel...

v.a. 119.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Oost-Tirol