Oost-Tirol

Swipe

Souvenirs

Er zullen weinig landen op de wereld zijn waar zoveel kitsch te koop is. De liefhebber vindt echter ook wel iets wat deze benaming beslist niet verdient. Glas in allerlei soorten en in fantastische uitvoeringen. Ooit een kerstbal in juni gekocht die tot een kunstwerk gerekend kan worden? Kristal, natuurlijk, het bekende Swarovski is overal te koop. Sieraden in goud en zilver, vakwerk om van te watertanden.

Overal kun je houtsnijwerk kopen, van eenvoudig tot Kunst met een grote K. Op veel plaatsten kun je ateliers bezoeken en met eigen ogen zien met hoeveel ambachtelijke inspanning iets fraais tot stand komt.

Religieuze kunst is er te kust en te keur, u vindt veel souvenirs in dit genre in de verkoopstands van musea en kerken. Loden kleding voor de liefhebber en dirndl voor de vrouw. Voor de liefhebbers van zoetigheid zijn er de Mozartkugln en Sacher Torte. Maar, een souvenir is pas een souvenir als u er een verhaal bij kunt vertellen en dan maakt het in feite niet uit wat het is.

campsite

Camping Arquin

Langs de doorgaande route van Oostenrijk/Italië (Rechenpass) en Bolzano aan de rand van Lana, mooie camping temidden van de fruitboomgaarden. Mooi sanitair...

v.a. 122.50 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Oost-Tirol