Orlando

Swipe

Orlando

‘Ik vertegenwoordig Orlando… de nummer één op het gebied van vakantie bestemmingen.’ (Ric Keller, Amerikaanse politicus)


De stad Orlando in het (bijna altijd) zonnige Florida, is vooral bekend vanwege de nabijheid van de vele pretparken. Je vindt er Disney World, Universal Studios Florida, SeaWorld en de ruimtehaven Cape Canaveral. Maar er zijn ook geweldige resorts, enorme winkelcentra en geweldige restaurants. In Downtown Orlando kun je ’s avonds leuk uitgaan en er zijn ook verschillende mooie parken en interessante musea.

Bovendien liggen er in de redelijk nabije omgeving van Orlando meerdere fantastische stranden. Zo ben je binnen twee uur bij Cocoa Beach, Daytona Beach en Melbourne Beach. Daarnaast rij je in één dag (ongeveer 7 à 8 uur) naar de leuke plaatsen Naples, Fort Lauderdale, St. Petersburg, St. Augustine, Fort Myers, Tampa en natuurlijk de adembenemend mooie eilandengroep de Florida Keys. Ook het prachtige Everglades National Park ligt op een uur of vier rijden vanaf Orlando.

Orlando algemeen

Orlando is de hoofdstad van de provincie Orange County in Florida. De stad ligt in het oosten op 80 kilometer van de Atlantische Oceaan en in het westen op 120 kilometer van de Golf van Mexico. Het is één van de snelst groeiende steden ter wereld. De hele provincie heeft meer dan 3 miljoen inwoners en er wonen ongeveer 300.000 mensen in de stad Orlando.

Orlando heeft een warm en zonnig klimaat, net als de rest van Florida. De temperatuur bedraagt gemiddeld 22°C, hoewel temperaturen van meer dan 30°C in de zomer niet uitzonderlijk zijn.

De metropool bestaat in zijn geheel uit 34 officieel opgenomen steden.

In Orlando zelf is eigenlijk alleen de wijk Downtown interessant voor bezoekers. De stad dankt haar bekendheid vooral aan de wereldberoemde nabijgelegen pretparken en stranden.

De grootste vliegvelden van de stad zijn Orlando International Airport en Orlando-Sandford International Airport. Daarnaast biedt Orlando prima openbaar vervoer.

De best bezochte bezienswaardigheden zijn onder andere: Disney World, Magic Kingdom, Epcot, Animal Kingdom, Disney's Hollywood Studio, Discovery Cove, Universal Island of Adventure, Universal Studios Florida, Sea World, Aquatica, Downtown Disney, Universal City Walk, Busch Gardens, iFly Orlando, Gatorland, Cape Canaveral, Kennedy Space Center en meerdere nabijgelegen stranden en plaatsen. 

Weer in Orlando

In Orlando en Florida is het (bijna) altijd zonnig en warm. De dagelijkse temperaturen van oktober tot en met april zijn tussen de 21°C en 26°C en van mei tot en met september tussen de 26°C en 32°C. Er valt over het algemeen weinig neerslag, hoewel er ‘s avonds in de zomer nogal eens onweersbuien voorkomen.

De beste tijd om Orlando te bezoeken is van februari tot eind april en van half september tot half november. De temperaturen zijn dan aangenaam en de grootste drukte is voorbij. 

Bezienswaardigheden in Orlando

Orlando zelf heeft maar één wijk die echt de moeite waard is wat toerisme betreft, namelijk Downtown. Daar vind je behoorlijk wat restaurants, parken en musea. Ook is het interessant om de historische houten huizen van de eerste kolonisten te bezichtigen bij Lake Eola.

Wanneer je meer wilt weten over de geschiedenis van Orlando is het leuk om de rondleiding Downtown Historic Tour te reserveren. Samen met een professionele gids wandel je langs interessante locaties, waar dan iets over verteld wordt.

Een andere spannende excursie is American Ghost Adventures. Je gaat in het donker op een interactieve spooktocht en krijgt intussen allerlei mysterieuze verhalen te horen en wordt gewezen op mogelijke spookverschijningen.

Andere geweldige bezienswaardigheden en attracties bevinden zich voornamelijk buiten de stad. Een reis naar Orlando is niet compleet zonder  Disney World te bezoeken. Dit enorme familiepark bestaat al sinds 1971 en is het meest bezochte pretpark ter wereld. Er zijn vier verschillende themaparken en twee waterparken, waar je gemakkelijk meerdere dagen kunt genieten van achtbanen, dieren, avonturen en shows. Een uitstapje naar deze sprookjeswereld, is voor veel kinderen een droom die uitkomt.

Verder is een dagje uit naar Seaworld echt fantastisch. In dit park kun je allerlei (water)dieren bewonderen. Ga naar de geweldige shows van orka’s of bekijk dolfijnen en schildpadden van heel dichtbij. Ook zijn er vele achtbanen, avontuurlijke attracties en theaters. Of kies ervoor om in de vlakbij gelegen Discovery Cove te zwemmen met dolfijnen, een spectaculaire ervaring.

Veel mensen gaan ook naar Universal Studios, waar je onder andere een spectaculair kijkje achter de schermen krijgt en met een karretje of bus langs verschillende filmsets rijdt.

Een andere interessante excursie is naar Cape Canaveral en het Kennedy Space Center. Hier kun je zien waar Amerikaanse astronauten de ruimte ingaan en verschillende ruimteschepen bekijken. Je komt veel te weten over historische vluchten en ruimtevaarders. Daarnaast biedt Cape Canaveral een gezellige haven en een ongerept strand met bijzondere planten en dieren.

Veel mensen die met vakantie naar Orlando gaan weten niet dat er naast pretparken ook prachtige uitstapjes in de natuur mogelijk zijn. Zo rij je binnen een dag naar fantastische stranden, als Cocoa Beach of de Florida Keys, waar je kunt duiken bij Key Largo. Dit staat bekend als één van de mooiste duikplekken van de wereld. Ook de Florida Keys National Marine Sanctuary biedt de bezoeker veel moois. Je krijgt er een goed beeld van het dierenleven dat in de wateren van de Keys rondzwemt en je kunt er varen, vissen en duiken.

Daarnaast is er het grootse Everglades National Park, waar je bijvoorbeeld met een zogenaamde 'airboat’ door de moerassen vaart en alligators en andere dieren kunt spotten. Spannend en avontuurlijk.

Voor een werkelijk unieke belevenis moet je iets verder rijden naar het stadje Crystal River. Hier kun je tijdens een boottochtje de zeer zeldzame zeekoeien in hun natuurlijke omgeving bewonderen. Ook is het nu en dan toegestaan om een duik te nemen en samen met deze zeer speciale dieren te zwemmen.

Om de vele bezienswaardigheden nog aantrekkelijker te maken kun je de kortingskaart ‘Go Orlando Pass’ aanschaffen. Hiermee krijg je gratis toegang tot wel 46 attracties voor één leuke prijs. Vaak hoef je dan ook niet in de rij te staan.

Ook de Magicard kan interessant zijn. Hiermee krijg je korting op vele attracties, in restaurants en een behoorlijk aantal winkels. 

10 prachtige bestemmingen in Orlando