Orlando

Swipe

Geografie

De stad Orlando is gelegen in het centrum van Florida in het zuidoosten van de Verenigde Staten. Het is de hoofdstad van de provincie Orange County. De totale bevolking van de provincie bedraagt meer dan 3 miljoen, waarvan er ongeveer 300.000 in de stad Orlando wonen. Op het moment is het ook nog eens één van de meest snel groeiende steden ter wereld.

Orlando behoort tot de metropool Greater Orlando Metropolitan Area en bestaat in zijn geheel uit 34 officieel opgenomen steden, met Anaheim als oudste en Aliso Viejo als nieuwste stad. Verder zijn er nog een aantal steden die er dicht tegen aan liggen, maar officieel nog niet bij de metropool aangesloten zijn.

Het klimaat van Orlando wordt beschouwd als semi-tropisch, net als de rest van Florida. De gemiddelde temperatuur in de warmste maanden is 28°C en de gemiddelde temperatuur in de koudere periode bedraagt 17°C. De zomers zijn warm tot heet en van juni tot oktober kan er nu en dan een hevige regenbui vallen. De winters zijn mild met veel zon en aangename temperaturen.

In Orlando zelf is eigenlijk alleen de wijk Downtown interessant voor bezoekers. De stad dankt haar bekendheid vooral aan de wereldberoemde nabijgelegen pretparken, waaronder Walt Disney World en de prachtige stranden.

Wanneer je naar Orlando vliegt is de kans groot dat je op één van de grootste vliegvelden, Orlando International Airport en Orlando-Sandford International Airport, aankomt. Er is echter ook een aantal kleinere vliegvelden in de omgeving. Wat het openbaar vervoer betreft zullen toeristen het meest gebruik maken van de IRIDE Trolley bussen die van en naar International Drive rijden en de meest bezochte attracties. Er rijden ook bussen in Orlando zelf en van en naar de steden eromheen.

Er is ook een lokale spoorlijn, Sunrail, deze is echter niet in gebruik op het moment. De verwachte (her)opening is half 2014 tot 2016.

10 prachtige bestemmingen in Orlando