Orlando

Swipe

Musea en Theaters

Er zijn een aantal musea in Orlando waar je een paar uur of zelfs een hele dag door kunt brengen. Zo is er het drukbezochte Orange County History Center, waar je op een interactieve manier kunt uitvinden hoe de regio van een klein stadje uitgroeide tot de huidige metropool.

Liefhebbers van kunst kunnen in het Orlando Museum of Art een schitterende collectie bekijken van Afrikaanse en Amerikaanse kunstwerken uit het heden en verleden. Er staat onder andere een schitterende glazen toren van 6 meter die geblazen is door de bekende kunstenaar Dale Chihuly.

Meer werken van befaamde kunstenaars ziet u in het Charles Hosmer Morse Museum of American Art, waaronder Louis Comfort Tiffany. Een ander museum met kunst in de hoofdrol is de City Arts Factory, met zes verschillende galerieën en een studio waar kunstenaars volop bezig zijn.

Het Orlando Science Center is leuk voor elke leeftijd. Zo kun je er een ‘weerman’ worden en voorspellen hoe het weer er de komende dagen uit zal zien en er zijn vluchtsimulators van F-16’s. Ook is er een groot planetarium met leerzame en vermakelijke films. Een ander museum dat zich richt op wetenschap is het Museum of Arts and Sciences in Daytona. Het is gelegen in een mooi park. Het museum zelf heeft een aantal vaste exposities en bevat een aantal unieke voorwerpen, waaronder een natuurlijke hangbrug en een skelet van een luiaard.

Een ander museum voor kinderen is Dinosaur World, waar meer dan 150 levensgrote dinosaurussen te zien zijn. Ook kunnen ze fossielen opgraven in een enorme zandkuil en rijden op een Triceratops.

Voor een dagje ontspanning zijn de grote Harry P. Leu Gardens echt aan te raden. In deze tuinen met kronkelende wandelpaden kun je uitgebreid genieten van de rustgevende natuur. Er is ook een vlindertuin en je kunt er een workshop tuinbouw volgen.

Er zijn verschillende theatervoorstellingen te zien in en nabij Orlando, waarvan de meeste in de pretparken. Wanneer je van muziek houdt kunt u een kaartje kopen voor het Orlando Philharmonic Orchestra, dat optreedt in verschillende theaters.

Het Orlando Repertory Theatre bij Loch Haven Park verzorgt vermakelijke shows voor de hele familie. Zij spelen op een leuke manier verhalen na uit beroemde kinderboeken.

Meer serieuze stukken ziet u bij het Orlando Shakespeare Theater ook bij Loch Haven Park, waar op een geweldige manier stukken worden opgevoerd van de wereldberoemde schrijver. Jaarlijks is er in de lente ook het festival Shakespeare under the Stars dat wordt gehouden in het Walt Disney Amphitheater bij Lake Eola Park.

10 prachtige bestemmingen in Orlando