Orlando

Swipe

Restaurants en Uitgaan

Er zijn behoorlijk wat bars en restaurants te vinden in Orange Avenue, de hoofdstraat van Orlando. En natuurlijk bieden alle pretparken uitgebreide mogelijkheden om een drankje te nuttigen en een hapje te eten. 

Voor restaurants die lokale bewoners bijzonder waarderen, ga je bijvoorbeeld naar het trendy restaurant Luma in South Park Avenue, Winter Park. Hier krijg je heerlijke en prachtig opgemaakte gerechten uit de Amerikaanse keuken geserveerd. Je kunt er ook nog eens lekkere cocktails drinken.

Bij The Ravenous Pig, 1234 N Orange Avenue in Winter Park, dien je ver vooraf te reserveren, zo populair is het. In dit gezellige eetcafé worden traditionele bar-snacks geserveerd, maar ook smakelijke salades, pasta’s en verse vis. 

In het restaurant Bananas, 924 N Mills Avenue, bedienen verklede acteurs en actrices je op een bijzonder vermakelijke manier. Het eten is traditioneel Amerikaans, denk aan burgers met patat, maar de show eromheen garandeert een vermakelijk diner. Daarnaast is het op vrijdag en zaterdag 24 uur geopend.

Voor de Japanse keuken met geweldige sushi ga je naar Seito Sushi, 4898 New Broad Street. De bediening kan nu en dan wat traag zijn, maar de kwaliteit van het eten stijgt er ver boven uit.

In het Texaanse restaurant 4 Rivers Smokehouse, 1600 W Fairbanks Avenue, Winter Park, krijg je de lekkerste barbecue schotels in Florida opgediend. Verder hebben ze smakelijke desserts en kun je er buiten op het terras eten.

Nog energie over na alle bezoekjes aan pretparken en musea? Dan kun je prima uitgaan in Orlando. Voor een avondje entertainment kun je tot diep in de nacht naar The Abbey. Hier worden diverse live-shows opgevoerd, van bandjes tot en met stand-up comedy en cabaret. 

Orlando zelf is niet erg groot, vandaar dat je makkelijk van de ene wijk naar de andere kan lopen. 

Bij Sak Comedy Lab kun je een avond lachen verwachten. Deze comedyclub in de City Arts Factory staat bekend om de uitstekende artiesten met een scherpe tong.

Meer zin in een bioscoop? Dan is de Plaza Cinema Café de juiste keuze. Er zijn naast de nieuwste films ook theaterzalen met leuke shows en een prima restaurant. 

In het Enzian Theater wordt jaarlijks het Florida Film Festival gehouden en er is een theater en prima restaurant. U kunt er genieten van onconventionele films en bijzondere cocktails in de buitenlucht.

Dansen kun je in de bar en loungeclub Blue Martini in de Millenium Mall. Je gaat hier heen voor een feestje in stijl en om uitgebreid mensen te bekijken. 

Bij club Ember wordt u verrast met een mediteraanse sfeer. Binnen kun je met de voetjes van de vloer op muziek die de huis-dj’s voor je draaien.

Touch Orlando is een droom voor liefhebbers van de nieuwste technologische gadgets. Deze moderne club heeft touch-screen tafels waar je de drankjes op bestelt. Verder is er een grote dansvloer, bar en VIP-ruimte.

10 prachtige bestemmingen in Orlando