Orlando

Swipe

Winkelen

Je kunt prima winkelen in Orlando, er zijn meerdere grote winkelcentra. Die bevatten allerlei soorten winkels – van kleine gespecialiseerde boetieks en designzaken tot enorme outlets.

Bij de luxueuze Mall at Millenia (ook wel Millenia Mall) vind je de enige Neiman Marcus en Bloomingdale’s in Centraal Florida. Daarnaast zijn er meer dan 150 design- en merkwinkels te bezoeken, zoals Jimmy Choo, Tiffany’s, Louis Vuitton en Gucci. Even pauzeren tijdens het shoppen? Dat kan prima, want er zijn talloze leuke koffiebars, lunchrooms en restaurants waar je even kunt ontspannen. Een echte aanrader is Johnny Rockets, waar je volgens lokale bewoners de beste milkshakes van Amerika kunt bestellen.

Bij de twee Orlando Premium Outlets (International Drive en Vineland Avenue) koop je allerlei spullen van bekende merken voor een zeer aantrekkelijke prijs.

De Walk on Water keten verkoopt betaalbare designer vrouwenkleding en -accessoires. Denk dan aan winkels als Pandora en Michael Kors. Er zijn twee Walk on Water winkels in Orlando, bij de trendy winkelcentra Colonial Town Park in Lake Mary en bij Winter Park Village in Winter Park. Ook hier zijn restaurants, bars en er is zelfs een bioscoop.

Een aanrader voor cadeaus (al dan niet voor jezelf) en praktische zaken is Perfumeland, bij International Drive. Hier kunt talloze handige dingen in één enorme winkel vinden. Laat de naam je niet in verwarring brengen, men verkoopt er namelijk van alles. Van schoenen tot elektronica en van souvenirs tot pleisters.

Tot slot kun je terecht bij het grootste winkelcentrum van Florida, de Florida Mall op de hoek van Orange Blossom Trail. Meer dan 250 winkels, van Macy’s tot H&M, bieden ieder wat wils.

Heb je meer zin om wat langs kraampjes te struinen op zoek naar leuke koopjes? Ook dat kan, er zijn namelijk meerdere markten. Bij de 192 Flea Market staan meer dan 400 verkopers hun waar te slijten voor een bijzondere korting. Je vindt deze markt bij 4301 W Vine Street Kissimmee. En in Sandford Florida staat op vrijdag de grootste vlooienmarkt van Amerika (meer dan 1700 kraampjes). 

10 prachtige bestemmingen in Orlando