Orlando

Swipe

Vervoer

Het is aan te raden om een auto te huren tijdens je vakantie in Orlando, Florida. Vooral wanneer je meerdere stranden en stadjes wilt bezoeken kan reizen met het openbaar vervoer veel tijd vergen.

Wanneer je een auto huurt, zorg er dan altijd voor dat u de auto bij het verlaten goed afsluit en geen waardevolle zaken in het zicht laat (neem ze het liefst met je mee). Ook is het verstandig om de auto op een goed verlichte en waar mogelijk beveiligde parkeerplaats te stallen.

Je kunt een auto huren bij de luchthavens van Orlando, zodat je die vanaf de eerste dag tot je beschikking hebt. Er zijn ook meerdere verhuurbedrijven in de stad zelf. Controleer wel goed of er beschadigingen aan de auto zijn en laat dit vastleggen. Zo voorkom je nare en vaak kostbare verrassingen achteraf.

Er is momenteel geen metro of trein in Orlando, maar er zijn voldoende bussen die je overal heen brengen. Veel hotels bieden daarnaast shuttlebus-services, die u van het vliegveld halen en er ook weer naartoe brengen.

U kunt verder gebruik maken van taxi’s. Deze staan langs de hele Strip geparkeerd. Wanneer het bordje op het dak verlicht is, heeft de taxi dienst en kunt u er gebruik van maken. In tegenstelling tot een stad als New York zijn de zogenaamde Yellow Cabs hier niet goedkoper. Het maakt in principe niet uit in welke taxi je stapt.

Bus Orlando

Er rijden meerdere soorten bussen in en rond Orlando. De algemene bussen behoren tot het zogenaamde LYNX systeem. Het centrale station ligt centraal in Downtown Orlando. Je herkent de haltes aan een rond bord met daarop een roze pootafdruk van een lynx of een bus symbool.

Je moet altijd contant en gepast betalen, tenzij je een kaart voor meerdere dagen hebt aangeschaft. Mocht je willen overstappen, vraag dan de bestuurder om een zogenaamd transfer-ticket.

Wanneer je wilt uitstappen trek je aan een koord dat bij de ramen hangt. De bestuurder krijgt dan een seintje dat je er bij de volgende halte uit wilt.

Op het station en vaak ook bij de halte vind je een overzichtskaart met alle bus routes en voor in de bus hangen kaarten met de reistijden en bestemmingen.

De prijzen zijn als volgt:

·         Enkele reis $ 2,00 (inclusief overstappen binnen 90 minuten)

·         Dagkaart $ 4,50

·         Weekkaart $ 16,00

·         Maandkaart $ 50,00

IRIDE Trolley Bus

Op International Drive (bij de meeste pretparken) rijden aparte bussen, namelijk de IRIDE Trolley bussen. Zo kun je gemakkelijk van het ene pretpark naar het andere gaan.

Xpress Bus Service

Er gaan twee extra snelle bussen die veel steden in Orange County aandoen en van en naar andere provincies rijden.

·         Bus 200 van Volusia County naar Orange County

·         Bus 204 van Lake County via de snelweg US27.

Enkele reizen kosten $3,50.

Shuttle Services Orlando

Veel hotels bieden een gratis shuttlebus-service aan, die je van en naar het vliegveld brengen en halen. Een enkele maal brengen zij je ook naar verschillende pretparken.

Taxi Orlando

Er rijden veel taxi’s die overal bij de hotels en themaparken staan te wachten. Je herkent een taxi aan het bord ‘Taxi’ op het dak van de auto. Is deze verlicht, dan kun je de taxi aanhouden.

Van en naar het vliegveld

Van en naar de luchthavens kun je natuurlijk altijd een taxi nemen, of direct een huurauto ophalen bij het vliegveld. Ook rijden er vaak shuttlediensten als extra service van je hotel.

Het meest voordelig is het om met de bus van en naar het vliegveld te reizen. Je betaalt dan eenmalig $2,00.

Van en naar Orlando International Airport kun je de volgende bussen nemen:

Downtown Orlando (ongeveer 40 minuten)

·         Lynx bus 11

·         Lynx bus 51

International Drive (Ongeveer 60 minuten)

·         Lynx bus 42

Florida Mall/SeaWorld (Ongeveer 45 minuten)

·         Lynx bus 111

10 prachtige bestemmingen in Orlando