Osnabrück en Bentheim

Swipe

Fietsen

Overal in de regio is men ingesteld op fietsers, het is eigenlijk de sport die het toerisme in deze regio een geweldige stoot opwaarts gaf. Het hele land ligt vol met fietspaden en wil je ze allemaal berijden dan ben je ruim 2.500 kilometer onderweg. Je kunt in alle rust van de ene plaats naar de andere toeren (vooropgesteld natuurlijk dat je wind mee hebt en het niet regent, maar dat geldt voor meer vormen van ontspanning). Ook de binnensteden zijn op veel plaatsen slechts met de fiets bereikbaar. In de echte kernen van veel plaatsen moet je overigens van de fiets af, het zijn voetgangersgebieden waarop streng toezicht gehouden wordt. Ook aan de e-biker wordt gedacht, op tal van plaatsen kun je (letterlijk) energie opdoen.

In en rond elke plaats zijn goed bewegwijzerde fietstochten uitgezet over een lengte die varieert van 10 tot 60 kilometer, doorgaans met de mogelijkheid om de tocht een stukje in te korten of rustpauzes in te lassen op een fraaie locatie. Als je een liefhebber bent vraag dan de brochure Radeln und Freizeit aan. Je vindt er informatie in over 9 themaroutes, 3 langeafstandstochten en algemene informatie over Terra Trails. Over de laatste kun je weer apart informatie inwinnen bij het kantoor van TERRA.vita. De Radtourenkarte van de ADAC brengt je op nog veel meer ideeën.

De fietsers van het grote blad hebben de keuze uit tal van langeafstandstochten, veelal opgezet rond een thema. Te denken valt aan de Römerroute over 280 kilometer of de Friedensroute met een lengte van 115 kilometer. Verder zijn er de tochten die je door het Osnabrücker Land voeren zoals de Westfalen Radweg R1 over 275 kilometer. Het is een deel van de Europa Radweg van Calais (of Den Haag) naar Sint Petersburg. Grensoverschrijdend door het Vechtdal is er de route Kunstwegen. Het is een trip die onderverdeeld is in vijf etappes van in totaal 132 kilometer die begint in Zwolle en eindigt in Nordhorn. Met wat omzwervingen mee rijd je ongeveer 40 kilometer per dag. Onderweg maak je kennis met tal van kunstuitingen.

Waar je ook voor kiest, in het Osnabrücker Land zijn tientallen hotels en Gasthöfe die zich speciaal hebben toegelegd op de ontvangst van fietsers en hun, indien gewenst, een aangepast menu bieden. Behalve dat hebben ze droogruimtes en er is gereedschap voor een eventuele reparatie.

Raadpleeg vooraf de site van de toeristenorganisatie van het Osnabrücker Land of kijk bij: Adressen toeristenorganisaties.