Osnabrück en Bentheim

Swipe

Wandelen

Je kunt het alleen doen, met zn tweeën of met een hele groep, het is de meest fundamentele manier van je verplaatsen: te voet. In elke plaats, in elk dorp zijn wandelroutes uitgezet, die goed zijn aangegeven. De tochten brengen je op plaatsen waarvan je anders het bestaan niet eens zou vermoeden. Als je de gelegenheid hebt om een begeleide wandeltocht te maken dan moet je dat beslist doen. Zowel in stedelijke agglomeraties als in natuurgebieden worden tientallen wandelingen onder leiding van bekwame gidsen aangeboden. In een aantal gevallen moet je er voor betalen, andere routes worden kosteloos begeleid.

In het Osnabrücker Land zijn ook diverse langeafstands-wandelroutes uitgezet. Je kunt ze afleggen in etappes, voor onderweg is alles geregeld. Het enige wat je zelf moet doen is wandelen. Of je nu 20 of 60 kilometer op een dag wilt afleggen, de ene dag een lang stuk, de andere dag een korter stuk, het is allemaal mogelijk. Enkele zeer bekende langere wandelroutes zijn: de Hermannsweg, dwars door het hoogste gedeelte van het Teutoburger Wald, de Friesenweg, de Mühlenweg en de Ahornweg. De langere routes zijn onderverdeeld in kortere stukken, je kunt ze ook als arrangement boeken.

Raadpleeg vooraf de site van de toeristenorganisatie van het Osnabrücker Land of kijk bij: Adressen toeristenorganisaties.