Osnabrück en Bentheim

Swipe

Nordhorn

Alleen aan de buitenzijde kun je zien dat Nordhorn van oorsprong een industriestad is met hout-, beton- en glasindustrie. Het centrum straalt veel andere dingen uit en wat rondstruinen in het centrum van Nordhorn is dan ook een prettige belevenis. De autovrije zone maakt het mogelijk om optimaal te genieten van hetgeen de vele winkels en terrasjes in de aanbieding hebben. Nordhorn is niet zomaar een provinciestadje maar de hoofdstad van het graafschap met bijna 53.000 inwoners (2015). Aan de andere kant is het ook weer geen stad waar je dagen kunt rondhangen, maar gedurende een verblijf van enkele dagen zul je je beslist niet vervelen. Je kunt een rondvaart maken op de Vecht, watersporten op de Vechtsee of een bezoek brengen aan het dierenpark waarin een kinderboerderij is ondergebracht. Het stadspark staat bekend om zijn grote verscheidenheid aan flora.

Op cultureel gebied kom je in Nordhorn evenmin tekort. Zo is er de evangelische kerk uit de 15e eeuw in het hartje van de stad, je kunt er prachtige geveltjes bewonderen en een bezoek brengen aan het scheepvaartmuseum. Het klooster Frenswegen dateert oorspronkelijk uit 1394 en is als oecumenisch centrum ingericht.

De omgeving is zeer aantrekkelijk om te wandelen en te fietsen. Vele honderden kilometers uitstekend gemarkeerde wandel- en fietspaden maken het je erg gemakkelijk om een goede indruk van de omgeving te krijgen en ook om er veel over aan de weet te komen.

Tussen Nordhorn en Zwolle ligt de ‘Kunstwegen fietsroute’, een 132 kilometer lange fietstocht. Rijdend door het Vechtdal kun je meer dan 60 kunstwerken bewonderen. Deze zijn tot stand gekomen in een cultureel samenwerkingsverband tussen Duitsland en Nederland. De route werd in 2000 door de toenmalige koningin Beatrix opengesteld.

Informatie:

VVV-Stadt- und Citymarketing Nordhorn e.V.
Firnhaberstrasse 17
48529 Nordhorn
Tel. 05921 – 80 390
E-mail: [email protected]   Internet: www.vvv-nordhorn.de