Osnabrück en Bentheim

Swipe

Zien en beleven

Graafschap Bentheim, door de bewoners kortweg aangeduid als de Grafschaft, is nog het enige graafschap binnen Duits grondgebied. Interlokaal wordt er veel voor de bezoekers gedaan. Tal van evenementen worden in Grafschaftverband georganiseerd. Daarbij spelen ook activiteiten die gericht zijn op kinderen een belangrijke rol. In de brochure ‘De vakantiegids voor de kids’ lees je er alles over.

Tal van evenementen op velerlei gebied worden aangeboden waarbij gebruikgemaakt wordt van tientallen arrangementen. Te denken valt aan fietsen over oude smokkelpaadjes, nordic wandelarrangementen, het afleggen van een ‘snuffelroute’ door het Vechtdal, wandelen in de voetsporen van helden, boeren en smokkelaars en ga zo maar door. Familievakanties op een der boerderijen in het graafschap winnen snel aan populariteit.

Vanaf mei tot en met september rijdt ‘lijn 100’ tussen Bad Bentheim en Emlichheim. Wat is daar zo bijzonder aan? Lijn 100 is ingesteld op het vervoer van fietsers. Voor een klein bedrag kun je je fiets meenemen en ergens anders gaan fietsen of, als je het niet meer ziet zitten, je op een comfortabele manier terug laten vervoeren naar een van de plaatsen langs de route.

Folders uit de regio:

-  Faltplan Grafschaft Bentheim (handig kaartje, past zó in je zak)

-  Ontdek de Grafschaft Bentheim in al haar facetten (algemene folder)

-  Grafschaft Bentheim, een kleurrijke belevenis, vakantiebestemmingen (jaarlijks overzicht met plattegronden, arrangementen e.d.)

-  Op pad in de Grafschaft Bentheim (algemene folder over fiets- en wandelroutes)

- Die Grafschaft Bentheim erleben und geniessen (algemene informatieve folder met informatie over de plaatsen en enkele overnachtingsadressen)

- Kunstwegen (132 km fietsroute langs kunst in etappes)

- De Grafschaft Bentheim, heel gevariëerde uitstapjes (algemene folder speciaal voor de kinderen: De vakantiegids voor de kids!)

- Er zijn enkele folders beschikbaar over specifieke fietsroutes met adressen voor overnachtingsmogelijkheden zoals de ‘Grafschafter Milch-Route’

- Elke gemeente heeft een zeer gevarieerd aanbod van wervende folders die je vertellen waarom je juist op dié plaats moet zijn. Vaak zeer informatief.

Informatie:

Grafschaft Bentheim Tourismus e.V.
Van Deldenstrasse1-7
48529 Nordhorn
Tel. 05921 – 961 196
E-mail: [email protected]   Internet: www.grafschaft-bentheim-tourismus.de