Osnabrück en Bentheim

Swipe

Freren

Als je vanuit Lingen naar het oosten rijdt via de B214 dan kom je vanzelf in Freren. Het ligt aan de grens met Osnabrückerland tegen de oude Hanzestad Fürstenau. Samen met Lohe-Venslage, Geringhausen, Lünsfeld, Setlage en Suttrup vormt Freren, sinds 1974, een Samtgemeinde.

In en rond Freren zijn hunebedden te vinden, afkomstig uit het Neolithicum, de jonge steentijd, dat ongeveer 11.000 jaar voor het begin van onze jaartelling begon. In geschriften uit 819 wordt de plaats voor het eerst genoemd en in 1723 verwierf het stadsrechten. Dat duurde tot 1852 toen de stad veranderde in een zogenaamde 'landelijke gemeente'. In 1950 werd die maatregel weer ongedaan gemaakt.

Liefhebbers van cultuur en geschiedenis vinden veel van hun gading in Freren. Oude burchten en kerken, maar ook de 'Todden' (marskramers) lieten er hun sporen na. Heel bijzonder is het Franziskanerinnen Kloster in Thuine.

Als het eens een keertje slecht weer mocht zijn dan kun je met je koters naar het Indoor- Spielparadies Western-Joe.

Freren beschikt over een joods museum. In het Jüdisches Betthaus kun je alles te weten komen over het leven en werken van de joodse gemeenschap in deze omgeving.

In de onmiddellijke omgeving bevindt zich het recreatiegebied Saller See, een uitgelezen ontspanningsplek met o.a. mooie visstekken, een minigolfbaan en een fitnesspark.

Inlichtingen:
Touristikverein
Freren-Langerich-Spelle e.V.
Mühlenstraße 39, 49832 Freren
Tel. 05902 – 940 800
E-mail:[email protected] Internet: www.touristikverein-fls.de