Osnabrück en Bentheim

Swipe

Geeste

Met Meppen in het noorden en Lingen in het zuiden, kun je gerust zeggen dat Geeste centraal in Emsland gelegen is. Het plaatsje met ruim 11.000 inwoners (2015), is onderverdeeld in een 7-tal kerngebieden (Ortsteilen), t.w. Bramhar, Dalum, Geeste, Gross Hesepe, Klein Hesepe, Osterbrock en Varloh.

Geeste kent geen roemrijk verleden (hoewel daar naarstig naar wordt gespeurd door de plaatselijke overheid) maar is heel belangrijk voor dagjesmensen. Immers, de aangelegde Geester See (Speicherbecken Geeste) groeide uit tot een belangrijke trekpleister voor een warme dag met een strand van 850 meter lang, veel speelmogelijkheden voor de kinderen en zelfs een vaar- en duikschool. Maar, in hetzelfde gebied vindt je een speciaal voor de natuurliefhebber aangelegd en beschermd natuurgebied: de 'Biotop am Speicherbecken'.

Dat je in een waterrijke omgeving bent valt al snel op, maar dat er zoveel komt kijken voordat al dat water ook drinkbaar is, dat leer je via het 'Trink-Wasser-Erlebnis-Pfad'. Speciaal aangelegd om de jeugd in aanraking te brengen met alles wat met water te maken heeft. Ze kunnen er met eigen inbreng van alles ontdekken en natuurlijk zijn er tal van waterspelletjes te spelen. Bovendien beschikt het complex over een speeltuin.

Inlichtingen:
Touristikbüro der Gemeinde Geeste
Am Rathaus 3, 49744 Geeste
Tel. 05937 – 69 108
E-mail: [email protected] Internet: www.geeste.de