Osnabrück en Bentheim

Swipe

Lathen

De Samtgemeinde Lathen bestaat uit Fresenburg, Lathen, Niederlangen, Oberlangen, Renkenberge en Sustrum. Zoals zovele andere gemeenten in dit gebied ontstond Lathen in deze vorm na de gemeentelijke herindeling van 1974. Er wonen ruim 6.100 mensen (2015). Lathen ligt oostelijk van Ter Apel aan de spoorlijn Dörpen-Meppen.

Het dorp is een prima uitgangspunt voor wandel- en fietstochten, de rivier Ems ligt in de directe nabijheid (met een gekanaliseerd stukje net boven de kern van Lathen), dus ook de liefhebber van watersport kan er veel van zijn gading beleven. Het programma 'Lathen-aktiv' vertelt er alles over.

Ook voor de kinderen heeft Lathen het nodige in petto. Welk kind wil er niet op een paard of pony zitten en zich een echte cowboy wanen? Het programma 'Hits voor Kids' wijst je de weg naar wild- west romantiek in de Grand Canyon.

Lathen heeft binnen zijn grenzen een molen die de moeite van het bezichtigen waard is die een aardige historie kent. Liefhebbers spoeden zich naar Hilter Mühle uit 1818.

Houd je van de natuur? Dan is een bezoek aan de Kapellenmoor een echte aanrader. Vooral in de (vroege) ochtend kun je de natuur en wat zich bij het ontwaken daarvan allemaal afspeelt, bijna aanraken.

Inlichtingen:
Gäste-Info-Service Lathen
Grosse Strasse 3, 49762 Lathen
Tel. 05933 – 6647
E-mail: [email protected] Internet: www.lathen.de