Osnabrück en Bentheim

Swipe

Lengerich

Met ruim 2.600 inwoners (2012) behoort Lengerich niet bepaald tot de grootste gemeente van Emsland, maar voor tochten in Emsland en het aan Lengerich grenzende Fürstenau in het Osnabrückerland, vormt het een prima uitgangspunt voor uitstapjes in beide gebieden. Samen met Bawinkel, Gersten, Handrup en Wettrup vormt het een Samtgemeinde.

Het ligt in de directe omgeving van enkele beschermde natuurgebieden: Faller Moor en Kleine Wittefehn. Binnen de poorten van de gemeente, inclusief de ertoe behorende deelgemeenten, zijn diverse kloosters, kerken en molens te vinden, veel vakwerkhuizen en leuke oude dorpskernen. Zonder uitzondering heeft elk der dorpskernen wel iets bijzonders in huis.

Wat je zeker gezien moet hebben zijn het oude bakhuis en de grotten in het Alexanderpark in Bawinkel. In Gersten staat een eeuwenoude lindeboom en in Ladrupp de Hesemanns molen. In Lathen zelf mag een bezoek aan de oude evangelische kerk, de geschiedenis ervan gaat terug tot de 16e eeuw, niet aan je programma ontbreken. Wil je weten hoe men vroeger water haalde, dan kun je voor de geschiedenis van oude dorpsbronnen terecht in Wettrup.

Ook de sportieve vakantieganger hoeft niet ver te zoeken. Binnen het recreatiegebied Saller See vindt je bijvoorbeeld een nordic fitness park en een skike park (een soort nordic wandelen op schaatsen met wieltjes) met oefenmogelijkheden voor de biatlon atleet.

Inlichtingen:

Kijk bij: Freren-Langerich-Spelle (ook voor de overige bezienswaardigheden in dit gebied)