Osnabrück en Bentheim

Swipe

Nordhümmling

In het uiterste noordoosten van Emsland ligt Nordhümmling, een Samtgemeinde waartoe Bockhorst, Breddenberg, Esterwegen, Hilkenbrook en Surwold behoren. Er wonen ongeveer 12.000 mensen (2015), met Esterwegen als 'hoofdplaats'. Zowel Esterwegen als Surwold staan bekend als gebieden waar toeristen graag hun vakantie doorbrengen.

Dat is vooral, en het hele jaar door, te danken aan de natuur. Het is het bekendste moerasgebied in de wijde omgeving en en zijn tal van paden en 'Lehrwegen' uitgezet die de natuurliefhebber wel en poosje van de straat houden.

Voor de kinderen zijn er uitgebreide voorzieningen, onder andere rond de Erikasee, waar je ook je tenten kunt opslaan of je camper of caravan kunt plaatsen. Midden in de bossen rond Surwold ligt ook zo'n gebied waar jong en oud zich prima vermaken met onder andere een zomerrodelbaan, een sprookjesbos, minigolf, autoscooters en een (vrij toegankelijk) verwarmd zwembad. Om alles wat zich in de rijke natuur van de omgeving afspeelt beter te kunnen begrijpen bezoek je het, ook voor kinderen zeer toegankelijke, Waldmuseum.

De vaarten en de kanalen, maar ook de jachthavens bieden alles wat de watersporter verlangt, maar het is op slechts een steenworp afstand gelegen van de rust en de ruimte die kenmerkend is voor het gebied.

Inlichtingen:
Samtgemeinde Nordhümmling
Infocentrum Esterwegen
Dorfplatz 2, 26897 Esterwegen
Tel. 05955 – 902 378
E-mail: [email protected] Internet: www.esterwegen.de
en
Gemeinde Surwold
Hauptstrasse 75, 26903 Surwold
Tel. 04965 – 91 131
E-mail: info@surwold, Internet: www.surwold.de