Osnabrück en Bentheim

Swipe

Papenburg

Stadt Papenburg is de oudste en de langste veenkolonie van Duitsland, de stad ligt in het uiterste noorden van Emsland. Niet minder dan 40 kilometer vaarweg voert je langs vele historisch plaatsen binnen de voormalige veenkolonie. Onderweg kun je kennismaken met de vaartuigen die in vroeger dagen in dit gebied werden gebruikt. Met bijna 36.0000 inwoners (2015) behoort Papenburg tot de grotere gemeenten in het noorden van Duitsland.

Ongetwijfeld is de Meyer Werft een van de bekendste bedrijven. Het bedrijf legt zich toe op het bouwen van schepen waaraan bijzondere eisen worden gesteld zoals gastankers en veerboten, maar ook speciale schepen voor het vervoer van dieren en cruisschepen staan op het leveringsprogramma. Dat maakt de werf nog niet heel bijzonder, het gebeurt allemaal vanuit het grootste overdekte droogdok ter wereld en dat is wel bijzonder. Het bezoekerscentrum is voor de nieuwsgierige toerist dagelijks geopend.

In Papenburg bevindt zich ook een testcircuit voor auto's, de Papenburger Zeitspeicher, waar je trouwens ook de geschiedenis van het ontstaan van Papenburg te weten kunt komen. Dat kan ook via de permanente tentoonstelling Von Velen Anlage en Gut Altenkamp. Dit laatste is wat meer op de cultuurgeschiedenis gericht.

Je leert alles over de geschiedenis van de stad en de omgeving in museum Altes Amtshaus.

De Europese wandelroute E9 doorkruist de stad. Deze verbindt Estland met Portugal. Ter plaatse staat de route bekend als Ostfrieslandweg en verbindt daar Papenburg met Bennersiel over een afstand van bijn 100 kilometer. De E9 voert ook over een afstand van ongeveer 700 kilometer door Nederland.

Sinds 2007 wordt op de golfclub Gutshof (18-holes, 72 par) de Emslander Senior Open georganiseerd. Het is een onderdeel van drie wedstrijden waarvan de andere twee in Nederland worden afgewerkt.

Inlichtingen:
Papenburg Tourismus GmbH
Ölmühlenweg 21, 26871 Papenburg
Tel. 04961 -83 960
E-mail: [email protected]  Internet: www.papenburg-tourismus.de