Osnabrück en Bentheim

Swipe

Rhede (Ems)

Ook de naam Rhede komt meerder malen voor in Duitsland, vandaar dat ook hier, net als bij Haren altijd (Ems) aan de naam wordt toegevoegd. Je vindt de plaats in het noordwesten van Emsland en is vanuit Oude Pekela rechtstreeks te bereiken. Het telt ruim 4.200 inwoners (2015) en werd in de 9e eeuw al in diverse geschriften genoemd. Het kent dus zeer oude dorpskernen.

Als je wilt weten hoe de boeren in vroeger dagen leefden en werkten dan kun je een bezoek brengen aan het Landwirtschaftsmuseum. Het is geen museum dat de zaken uit vroeger dagen toont, maar waar de begeleiders je laten zien hoe het allemaal daadwerkelijk toeging. Het museum is gevestigd op onderstaand adres, waar men je alle informatie over de wijde omgeving kan vertellen.

De grondvesten Alte Rheder Kirche stammen uit ongeveer 1250 welke tegenwoordig eigendom is van de gemeente. De kerk staat bekend als Gedächtniskirche omdat deze het middelpunt vormt bij de jaarlijkse herdenking van de oorlogsslachtoffers. De akoestiek van de kerk is heel goed, vandaar dat deze zeer in trek is voor concertuitvoeringen. In 1999 werd een uit Italië afkomstig orgel uit de 18e eeuw in de kerk ingebouwd waardoor de kerk vooral naam maakt als middelpunt van uitvoeringen van gregoriaanse muziek.

Inlichtingen:
Touristikagentur Rhede (Ems)
Emsstrasse 15, 26899 Rhede (Ems)
Tel. 04964 – 1800
E-mail: [email protected]  Internet: www.rhede-ems.de