Osnabrück en Bentheim

Swipe

Salzbergen

Ten oosten van Bad Bentheim, in het uiterste zuiden van Emsland, ligt Salzbergen. Sinds 1865 heeft Salzbergen belangrijke banden met Nederland. In dat jaar werd namelijk de spoorlijn tussen Almelo en Salzbergen geopend, van groot belang voor de doorvoer van textielproducten uit Twente en daarmee voor de groei van de textielindustrie aldaar. Via de rivier Ems werden de goederen gemakkelijk naar zowel het noorden als naar het zuiden van Duitsland doorgevoerd.

De thans ongeveer 7500 inwoners (2015) uit de gemeente leefden vroeger vooral van de veeteelt, tegenwoordig speelt landbouw een grotere rol, maar er zijn nog steeds veel varkens-, schapen- en pluimveeboeren gevestigd. Voor een idee welke rol het zout vroeger in de omgeving speelde, moet je veel verder teruggaan in de geschiedenis.

De omgeving van Salzbergen staat bekend om de zeer goed aangelegde en bewegwijzerde wandel- en fietspaden. Ook de watersport is in (de omgeving van) Salzbergen goed te beoefenen. De plaats heeft een leuke kern waar de vakantieganger alle inkopen kan doen die nodig zijn voor een verblijf.

Wil je een idee hebben hoe men vroeger in deze omgeving branden bestreed, dan moet je een bezoek brengen aan het Feuerwehrmuseum ter plaatse.

Inlichtingen:
Gemeinde Salzbergen
Franz-Schratz-Strasse 12, 48499 Salzbergen
Tel. 05976 – 94 790
E-mail: [email protected]  Internet: www.salzbergen.de