Osnabrück en Bentheim

Swipe

Twist

Klem tegen de Nederlandse grens aan, oostelijk van Klazinaveen, ligt Twist. Net als in dezelfde omgeving in Nederland, is het een wingebied voor aardolie en -gas. Dat neemt niet weg dat je er ook prachtige veengebieden hebt en er tal van herinneringen aantreft aan de vroegere turfstekerijen. Lange tijd was het veen de belangrijkste bron van inkomsten voor de in 2015 bijna 9.500 inwoners tellende gemeente. Er zijn diverse paden uitgezet waar de wandelaar nadrukkelijk met dat verleden wordt geconfronteerd.

Vakantie bij de boer is heel populair in dit gebied, met name de kinderen hebben het hier uitstekend naar hun zin.

Alles over de manier waarop steenkool, olie en gas in de bodem terechtkomt (ook heel interessant voor kinderen) wordt uit de doeken gedaan in het Erdöl-Erdgas Museum.

Grensoverschrijdend met Nederland, gedeeltelijk in het Graafschap Bentheim, ligt het 140 km² grote natuurpark Bourtanger Moor–Bargerveen, een lustoord voor de natuurliefhebber en de rustzoeker.

Mocht het eens een dag zijn met wat slechter weer, dan kun je jezelf (en je koters) uitstekend vermaken in het goed geoutilleerde overdekte zwembad. In de directe omgeving ervan kun je de caravan of camper plaatsen.

Inlichtingen:
Gemeinde Twist
Flensbergstraße 7, 49767 Twist
Tel. 05936 – 93 300
E-mail: [email protected]  Internet: www.twist-emsland.de