Osnabrück en Bentheim

Swipe

Werlte

In het uiterste oosten van Emsland lig de Samtgemeinde Werlte waartoe ook Lahn, Lorup, Rastdorf en Vrees behoren. Het herbergt bijna 10.000 inwoners (2015).

Al wordt de plaats voor het eerst pas in de 11e eeuw als Werlidde in de kronieken vermeld, de geschiedenis ervan gaat zeker terug tot in de jonge steentijd (v.a. 11.000 v.Chr.), wat blijkt uit de graven die in de omgeving zijn aangetroffen. De Hoogen Stainer (wij zouden het een hunebed noemen) bevindt zich ongeveer 3 kilometer ten noorden van Werlte en is het grootste in zijn soort dat in deze omgeving werd gevonden. Het moet oorspronkelijk ongeveer 27 meter lang geweest zijn en bestond uit tenminste 39 draag- en 15 dekstenen.

De beek Mitterade vormt het hart van het enigszins heuvelachtige gebied dat bekend staat als Hümmling. In de directe omgeving vindt je maar liefst drie beschermde natuurgebieden, elk met zijn eigen aantrekkingskracht, namelijk het Theikenmeer (oorspronkelijk een vogelreservaat), de Bockholter Dose en de Silbersee.

Wil je de natuur van dichtbij beleven dan ga je naar Vrees waar je op een oppervlakte van 3000 ha meer dan 1000 eiken aantreft in het zg. Eleonorenwald.

Ongetwijfeld kom je ook in het zeer op toeristen ingestelde Lorup terecht met een openlucht zwembad en, temidden van de bossen, een hindernis- en fitnessbaan.

Inlichtingen:
Werlte Touristik
Marktstraße 1, 49757 Werlte
Tel. 05951 – 988 147
E-mail: [email protected] Internet: www.werlte-touristik.de