Osnabrück en Bentheim

Swipe

Rondleidingen

Er zijn tientallen mogelijkheden om gedetailleerd met de geschiedenis van Osnabrück kennis te maken. De leukste is zonder twijfel die waar je door de nachtwacht langs tal van plaatsen wordt geleid en alles hoort over gebouwen en hun (soms vreemde, bizarre of afschrikwekkende) geschiedenis. Er worden rondleidingen aangeboden voor particulieren en voor groepen. Je kunt kiezen voor een uur durende rondleiding door het historische raadhuis of je kunt ook alleen een kijkje nemen in de Friedenssaal.

Je kunt te voet de oude binnenstad bekijken of je met een bus door Osnabrück laten rijden. Er zijn ook themarondleidingen zoals die over de rol die vrouwen speelden in de geschiedenis van de stad of die over de heksenvervolgingen. De liefhebbers kunnen ook van alles aan de weet komen over de geschiedenis van bier en wijn. Bij elkaar worden er meer dan 25 verschillende rondleidingen aangeboden, een groot aantal gedurende het gehele jaar.

De duur van de rondleidingen varieert van 20 minuten tot 2,5 uur, afhankelijk van waarvoor je kiest. Een aantal rondleidingen wordt in het Frans- of Engelstalig begeleid. Informatie over de rondleidingen krijg je via www.stadtfuehrergilde-osnabrueck.de

Een prachtige vinding: in Osnabrück werd sightseeing vertaald in Zeitseeing.

Geschiedenis