Osnabrück en Bentheim

Swipe

Highlights

Osnabrück
Midden in het door UNESCO als zodanig aangewezen geonatuurpark TERRA.vita ligt de stad Osnabrück, de enige stad in Duitsland die midden in een natuurgebied ligt. Dat maakt de bisschopsstad bij uitstek geschikt als uitvalsbasis voor uitstapjes in het Wiehengebirge en het Teutoburger Wald. In Osnabrück zelf, de stad waar in 1648 de Vrede van Westfalen werd geproclameerd, ben je ook nog niet zomaar uitgekeken, de historische Altstadt houd je wel even bezig.

Ten zuiden van Osnabrück

Het Teutoburger Wald doorsnijdt zuidelijk Osnabrücker Land. Je vindt er tal van kuuroorden met alle voorzieningen die daarbij horen. De gradeerwerken van Bad Rothenfelde zijn zeer opmerkelijk en als je iets over de mijnbouw in vroeger dagen wilt weten dan ben je in Georgmariehütte aan het juiste adres.

Ten oosten van Osnabrück

Als je de stad Melle of de omgeving daarvan als uitvalsbasis zou nemen dan is dat geen verkeerde keus. Het gebied staat vol met burchten en kastelen, je bent in een wip in de uitlopers van het Teutoburger Wald en het Wiehengebirge, fietsers en wandelaars vinden een gebied met een overvloed aan mogelijkheden. De stad Osnabrück ligt op korte afstand.

Ten noorden van Osnabrück

Helemaal in het noorden vind je het Artland met prachtige veenlandschappen, heidevelden en vroegere moerassen met unieke flora en fauna. Ook de talrijke dorpen met de fraaie vakwerkhuizen zijn het aanschouwen meer dan waard. Als je het wat hogerop wilt zoeken dan voel je je snel thuis op de Ankumer Hähen, een prachtig natuurgebied ten zuidwesten van Ankum. Het Wiehengebirge bevindt zich ten zuidoosten van Bramsche. Nabij deze plaats bevindt zich, in Kalkriese, het museum van de Varus-veldslag.

Graafschap Bentheim

Hähenburg Bentheim is een bezienswaardigheid van de eerste orde. Het zandsteenmuseum in Bentheim geeft je een goed inzicht omtrent de mogelijkheden van deze poreuze steen. De rivieren Vecht en Dinkel leveren idyllische plaatjes op en talloze mogelijkheden om per roeiboot of kano van een bijzonder landschap te genieten. Schüttorf is een van de beste uitgangspunten voor kortere of langere tochten en ook in het dorp zelf is veel te zien en alleen al het prachtige gemeentehuis maakt een bezoek aan dit stadje de moeite waard. Wil je terug naar de bronstijd, vervoeg je dan in Uelsen.