Osnabrück en Bentheim

Swipe

Bijzondere theaters

Het Stadttheater wordt in de volksmond ook wel het 'Theater am Domhof' genoemd. Achter de in Jugendstil gebouwde gevel worden tal van uitvoeringen gegeven. Het gebouw werd door bombardementen vrijwel geheel verwoest. De restauratie werd in 1951 voltooid en het behoort tot de fraaiste theaters van Duitsland. Na de uitbreiding in 1991/1992 was het gebouw ook geschikt voor uitvoeringen die een groot toneel vragen zoals opera en operette. De meeste premières waarvoor een groot toneel nodig is vinden in dit schitterende theater plaats.

Inlichtingen: Domhof 10/11, Osnabrück. Internet: www.theater-osnabrueck.de

In de Lagerhalle, waarin vroeger een ijzerhandel gevestigd was, vinden jaarlijks vele manifestaties plaats. Er worden tal van voorstellingen gegeven op velerlei gebied, zoals voordrachten, films, lezingen, enzovoorts. Het is echter ook beschikbaar voor bruiloften en partijen, workshops en dergelijke.

Inlichtingen: Rolandsmauer 26, Osnabrück. Internet: www.lagerhalle-osnabrueck.de

Het Haus der Jugend is het terrein van de jeugd. Er vinden concerten plaats, er worden films vertoond en er worden tal van manisfestaties gehouden. Soms gericht op kleinere kinderen, soms speciaal voor de jeugd, maar volwassenen zijn er te allen tijde welkom. Gedurende de zomermaanden worden, als het weer dat toelaat, buiten het theater kleinkunst- en variétévoorstellingen gegeven. Verder wordt het theater gebruikt voor bijvoorbeeld het geven van computercursussen aan jongeren, maar er worden ook speciaal op de jeugd gerichte discussie-avonden georganiseerd over de meest uiteenlopende onderwerpen.

Inlichtingen: Große Gildewart 6, Osnabrück. Internet: www.hausderjugend-os.de

In Osnabrück kun je naar meer dan 20 bioscopen. Het aanbod varieert van grote Hollywood spektakels tot kleine, zwaar gesubsidieerde, producties over moeilijke onderwerpen en alles wat zich daartussen bevindt. Keuze genoeg voor jong en oud. Het Cine Star theater en de Filmpassage waarin totaal 16 bioscopen zijn ondergebracht zijn toegankelijk voor rolstoegebruikers.

Inlichtingen:

Arthaus: E.M. Remarque-Ring 16, Osnabrück. Internet: www.cinema-arthaus.de,

Cinestar:Theodor-Heuss Platz 6-9, Osnabrück. Internet: www.cinestar.de en

Filmpassage:Johannisstraße 112-113, Osnabrück. Internet: www.filmpassage.de.