Osnabrück en Bentheim

Swipe

Op stap met de kids

Osnabrück heeft ook aan jongere kinderen genoeg te bieden om ze een paar dagen van de straat te houden. Het is overigens niet zo dat alleen kinderen zich er amuseren. Zomaar een greep uit het aanbod.

-  In de Alte Fuhrhalterei, een historisch vakwerkhuis uit de 17e eeuw in het hartje van de oude stad, is een poppentheater gevestigd.

-  In de dierentuin zijn meer dan 2.500 dieren ondergebracht in meer dan 280 soorten.

-  Het bij de musea al genoemde Museum Industriekultur is ook voor kinderen een bijzondere belevenis.

-  Met een bezoek aan het Museum am Schölerberg doe je de kinderen vast en zeker een plezier.

-  In de Alex Skate Hall vind je alles wat inlineskaters en skateboarders zich wensen: een straatparcours, halfpipes en een miniramp.

-  Het Eissportcenter is, als het om ijspret gaat, alleen gedurende de maanden oktober tot en met maart geopend. Er worden tal van evenementen op schaatsen georganiseerd. Als de ijsvloer verwijderd is dan staat de baan ter beschikking van de inlineskaters.

-  In het Nettebad kun je het gehele jaar door plezier beleven in het water. Er zijn tal van attracties zoals de glijbaan die ze 'crazy river' genoemd hebben, er is een golfslagbad en wil je een baantje trekken dan maak je gebruik van het 50-meterbad. Sauna, aquarobic, bubbelbaden, het is er allemaal. Gedurende de zomer kun je ook van het buitenbad gebruikmaken.

-  Op warme dagen kun je ook naar Moskau gaan. Dit is een openluchtzwembad (overigens ook voorzien van een binnenbad) met een 70 meter lange glijbaan een golfslagbad en, speciaal voor de kinderen, een modderkasteel.

-  In een van de bioscopen is altijd wel een film waar kinderen zich mee amuseren. Als een kind jarig is krijgt het (in Arthaus) gratis toegang.

Informeer even bij de lokale toeristenorganisatie. Ze hebben daar de meest recente gegevens voorhanden.