Osnabrück en Bentheim

Swipe

Evenementen in Osnabrück

Osnabrück kent vele jaarlijks terugkerende evenementen. Het is maar waar je van houdt. Onderstaand een greep daaruit. In verband met de wisselende dagen zijn de data niet vermeld. Als je precies wilt weten op welke datum een bepaald evenement wordt georganiseerd, kijk dan op de evenementen kalender van de stad Osnabrück.

Januari is doorgaans de maand voor binnenactiviteiten. Vele musea en theaters hebben iets bijzonders te bieden en ook in kerken worden vaak bijzondere evenementen georganiseerd. Op de zaterdag voorafgaand aan de vasten (Ossensamstag) is er onder het motto 'Osna helau' een grote carnavalsoptocht in het centrum van de stad.

In maart wordt de traditionele voorjaarsmarkt georganiseerd. Eigenlijk is de markt bijzaak, het gaat vooral om de grote kermis die duizenden bezoekers trekt.

Tweemaal per jaar, meestal in april en oktober, presenteert de middenstand 'Moonlight shopping'. De winkels blijven tot ver na sluitingstijd geopend en de avonden worden opgeluisterd met tal van manifestaties en muziekuitvoeringen.

De Maiwoche duurt meestal langer dan een week en staat in het teken van muziek en show. Meer dan 120 bands spelen alles wat zich tussen house en Strauss bevindt. Het evenement trekt jaarlijks meer dan een half miljoen bezoekers en wordt omlijst door tal van kermisattracties.

Van mei tot en met september worden 'inliner-nachten' georganiseerd. Liefhebbers van schaatsen op rolletjes kunnen deelnemen aan een toertocht door de stad.

In de periode juni tot en met augustus kun je de Osnabrücker Samstage meemaken. Elke zaterdag een beetje feest in de stad met allerlei straatvoorstellingen variërend van het optreden van clowns tot klassieke muziek.

Begin juli is het tijd voor de historische jaarmarkt. Verzin een attractie en je vindt het op deze markt.

De liefhebbers van wijn trekken aan het einde van juli naar de stad voor het traditionele Winzerfest. Wijnbouwers uit Rheinland-Pfalz laten je kennismaken met hun rode en witte wijnen.

Met als titel 'Osnabrück is(s)t gut' wordt in augustus het lekkerbekkenfestival gehouden. Internationale gastronomen laten je kennismaken met fameuze internationale lekkernijen.

Aan het einde van de maand worden de Samburu-Nächte georganiseerd. Zang en dans uit de binnenlanden van Afrika begeleid door Afrikaanse drums en muziek en dat alles verlicht door fakkels zullen een overgetelijke indruk achterlaten.

Gedurende dezelfde periode is het ook tijd voor de Osnabrücker Weintage.

Een combinatie van water en licht resulteert in een sprookjeachtige sfeer gedurende het 'Lichterfest an der Hase'. In september wordt de rivier die de stadt doorsnijdt verlicht, de gebouwen die er langs staan eveneens.

Begin oktober maakt Osnabrück zich op voor het jaarlijkse filmfestival. Verwacht geen gangbare bioscoopfilms, de vertoonde rolprenten zijn stuk voor stuk meesterwerken uit het secundaire circuit.

Medio oktober is het tijd voor de Steckenpferdreiten (stokpaardrijden). Het is voor kinderen hét jaarlijks terugkerende evenement rond de viering van de Vrede van Westfalen.

Aan het einde van de maand wordt de Herbstjahrmarkt georganiseerd. Ook nu weer een combinatie van een geweldige markt rond een grote kermis.

Voorafgaande aan de kerstmarkt worden in november de jaarlijkse Märchentage gehouden. De binnenstad verandert dan in een sprookjeswereld.

Gedurende de adventstijd staat de Marktplatz nabij de dom in het teken van de grote kerstmarkt. Door de luisteraars van de Nord Deutsche Rundfunk werd deze kerstmarkt tot de mooiste van Noord-Duitsland gekozen.