Osnabrück en Bentheim

Swipe

Bramsche

Waar de rivier de Hase en het Mittellandkanaal elkaar ontmoeten ligt de grootste stad van het vroegere district Bersenbrück. Het zal altijd de 'lakenstad' blijven en de kleur Bramscher-rot was eeuwenlang zeer in trek. De geschiedenis van de lakenweverij in Bramsche gaat over een periode van meer dan 400 jaar. In het interessante lakenmuseum kom je er alles over aan de weet. Als je het museum op zondag bezoekt dan kun je de oude machines in bedrijf zien. Kijk in de oude textielstad vooral ook bij de St. Martinskerk uit de 11e eeuw en de Alte Post uit 1650.

Natuurlijk breng je een bezoek aan Kalkriese, de plaats waar de legioenen van de Romeinen onder Varus, een vernietigende nederlaag leden tegen de Germaanse veldheer Arminius. In de streek spreekt men van 'Varusschlacht'. In het museum dat hieraan gewijd is kun je de geschiedenis opnieuw beleven. In juli wordt in Kalkriese (alleen in de oneven jaren) een groot spektakel opgevoerd waar het treffen tussen de Romeinen en de Germanen nog eens dunnetjes wordt overgedaan.

Op korte afstand liggen de kastelen Alt- en Neu-Barenaue, de moeite van een bezoek zeker waard.

Bramsche ligt op de grens van het noordelijke gedeelte van het Teutoburger Wald en het Wiehengebirge. Het zijn prachtige natuurgebieden waar het goed toeven is. Op zo'n 10 kilometer ten noorden van Bramsche vind je de Alfsee met tal van watersportmogelijkheden, maar om te zwemmen kun je ook gebruikmaken van het natuurbad Darnsee. In en vanuit Bramsche zijn tal van wandelmogelijkheden en de fietstoertochten. Hase-Ems-Tour en de DiVa-Tour zijn zeer in trek.

Vanuit Achmer, iets ten westen van Bramsche, zijn zweefvliegmogelijkheden.

Informatie:

Tourist Information Bramsche
Mühlenort 6
49565 Bramsche
Tel. 05461 - 945 110 
E-mail: [email protected]  Internet: www.bramsche.de