Osnabrück en Bentheim

Swipe

Fürstenau

Als je de geschiedenis van de vroegere hanzestad kent dan weet je waar de naam vandaan komt: Fürstenau was gedurende lange tijd de zetel van de Osnabrücker vorsten. Tegenwoordig is het nog steeds een geliefde verblijfplaats voor vakantiegangers. Het ligt aan de westzijde van de Ankummer Höhen (ook wel Fürstenauer Berge genoemd)  en heeft dus tal van mogelijkheden om in dit prachtige gebied te verpozen. De roemruchte geschiedenis van de Stadt Fürstenau en Kobolt von Tambach, beter bekend als de 'Löwe von Fürstenau', laat zich nog duidelijk terugvinden in de vele historische gebouwen zoals het vroegere kasteel waar de vorstbisschoppen woonden uit 1344, het kasteel Bergfried uit 1555 met z'n prachtig aangelegde tuin, de Antenner Porte uit 1556 en de St. Georgskirche uit de 14e eeuw.

Een bezoek aan de struisvogelfarm kan ook heel leuk uitpakken, maar voor de kinderen blijft een huifkartocht toch altijd een hoogtepunt in de vakantie waar ze lang op terugkijken. In september wordt in Fürstenau een grote boerenmarkt georganiseerd.

Vanuit Fürstenau voert de Artland-Route noordwaarts. Stap op de fiets en beleef dit wondermooie landschap. Op tal van plaatsen kun je een versnapering tot je nemen in een van de tot café, Biergarten of restaurant omgebouwde boerderijen.

Je komt dan onder andere door Bippen, een deelgemeente van Fürstenau. Het is een zeer bekend kuuroord en ook mogen vele vakantiegangers er jaarlijks graag terugkeren. Geen wonder, de uitgestrekte bossen van Maiburg zijn een lust voor de natuurliefhebber. De oudste sporen van Bippen dateren uit 822, geen nieuwkomer dus. Vanuit de St. Georgskirche werd het dorp verder uitgebouwd.

In Berge, nog een paar kilometer noordelijker en eveneens tot Fürstenau behorend, vind je in de parochiekerk een witgouden kanselaltaar. In dezelfde omgeving ligt het vroegere cisterciënzerinnenklooster, tegenwoordig klooster Börstel. Beide objecten zijn een bezoek waard.

Informatie:

Touristisches Informationsbüro (TIB) der Samtgemeinde Fürstenau
Schlossplatz 1
49584 Fürstenau
Tel. 05901 - 93 200
E-mail: [email protected]  Internet: www.fuerstenau.de