Osnabrück en Bentheim

Swipe

Quakenbrück

Een van de meest opvallende en vooral karakteristieke plaatsen in noordelijk Osnabrücker Land is Quakenbrück. De naam doet denken aan kikkers en bruggen. Beide gedachten zijn juist. Als je alles van Quakenbrück wilt zien dan moet je het Poggenpad volgen. Kikkers worden hier Poggen genoemd en de sporen laten je het stadje op zijn voordeligst zien. Je ziet onderweg vele fraaie vakwerkhuizen en de bruggen over de rivier de Hase en de zijarmen daarvan leveren mooie plaatjes op. In een van die oude koopmanshuizen is het stedelijk museum gevestigd waar geschiedenis, kunst en curiosa je een goed beeld geven van het verleden van het stadje en zijn omgeving.

Als je op de fiets bent zou je de gevelroute moeten rijden die je langs veel fotogenieke panden voert in de plaatsen Quakenbrück, Badbergen, Nortrup en Menslage. Dezelfde route wordt ook wel molenroute genoemd, dus als je een zonnige dag over hebt.....

In Quakenbrück zijn diverse oude bouwwerken te bewonderen zoals de gotische Hohe Porte, de St. Silvesterkirche uit 1235 en de St. Marienkirche uit 1652.

Informatie:

Tourismus-Information Samtgemeinde Artland
Lange Strasse 39
49610 Quakenbrück
Tel. 05431 - 907 590 
E-mail: [email protected]  Internet: www.artland.de