Osnabrück en Bentheim

Swipe

Bissendorf

De gezonde lucht en de prachtige omgeving lokken veel mensen in de richting van Bissendorf en het heuvelland er omheen. De grootste trekpleister wordt gevormd door de waterburcht Schelenburg die behoort tot de mooiste burchten in het Osnabrücker Land. Rond 1200 werd met de bouw ervan begonnen en het is misschien wel aardig om te weten dat 1.000 eiken palen de constructie dragen. In 1396 kreeg de burcht zijn naam toen Elisabeth von Sledesen trouwde met Rabodo von Schele. De burcht, waarvan de muren meer dan twee meter dik zijn doorstond elke aanval maar was niet bestand tegen een grote brand die een deel van het kasteel in 1490 in de as legde.

Het kasteel in zijn huidige vorm werd tussen 1528 en 1532 herbouwd, in 1902 werd de laatste grote renovatie uitgevoerd. Het is privé-bezit, maar gedurende de adventsweken wordt op de binnenplaats een kerstmarkt gehouden. Wil je toch een kijkje binnen nemen? In de vroegere keuken en in de ridderzaal bevindt zich een restaurant.

Als je alle bezienswaardige kastelen in de omgeving van Bissendorf wilt zien dan volg je de Bissendorfer burchtenroute. Neem vooral ook een kijkje in Holte, even ten oosten van Bissendorf. Het is een historisch recreatieoord waar de prachtige oude huizen zo dicht om de kleine kerk heen zijn gebouwd dat het lijkt alsof ze deze willen beschermen. De Duitsers hebben voor deze manier van bouwen een prachtig woord: Dorfburg.

Informatie:

Gemeinde Bissendorf
Kirchplatz 1
49143 Bissendorf
Tel. 05402 - 4040  
E-mail: [email protected]  Internet: www.bissendorf.de

Ten oosten van Osnabrück