Osnabrück en Bentheim

Swipe

Ostercappeln

Midden in het natuurpark TERRA.vita ligt de plattelandsgemeente Ostercappeln met bijna 9.500 inwoners (2015). Het is, vanwege z'n ligging, een geliefd vakantiedoel met de stad Osnabrück op minder dan 20 kilometer afstand. Het heeft een prachtige camping en het recreatiegebied rond de Kronensee maakt het ook voor watersporters een interessante bestemming.

Het streekmuseum Linnenschmidtsche Mühle moet je beslist bezoeken. Behalve dat je er veel opsteekt over molenbouw en technieken kun je ook zien met welke primitieve middelen men vroeger de land- en tuinbouw bedreef. Niet alle uit Osnabrücker Land overigens, er zijn curiositeiten uit de gehele wereld bijeengebracht. Neem ook een kijkje in de St. Lambertuskerk, het symbool van de stad Ostercappeln.

Ostercappeln organiseert jaarlijks in juli het 'Varus-open', een voor golfsporters zeer bekend toernooi. Buiten het toernooi staat het fraaie golfcourt open voor andere liefhebbers van deze sport.

Binnen de driehoek Ostercappeln, Venne en Schwagstorf zijn ook tal van wandelingen mogelijk voor geïnteresseerden in archeologie. Op sommige plaatsen zijn balkenpaden aangelegd die je door vroegere moerasgebieden voeren. Denk aan goed schoeisel.

Informatie:

Tourist-Info im Rathaus Ostercappeln
Gildebrede 1
49179 Ostercappeln
Tel. 05473 - 92 0203  
E-mail: [email protected]  Internet: www.ostercappeln.de

 

Ten oosten van Osnabrück