Peloponnesos

Swipe

Peloponnesos

Waar vindt men een rijkere verzameling aan schatten uit verleden en heden dan in het zuidelijke deel van het vasteland van Griekenland, de Peloponnesos? Mycene is de trots der oudste tijden, Epidauros en Olympia, zijn indrukwekkende herinneringen aan de klassieke cultuur, Mistras, symbool van het Byzantijnse rijk, waarvan de Peloponnesos eeuwen deel heeft uitgemaakt, havensteden als Koroni, Methoni en Nafplio met een Venetiaans karakter.

En het heden biedt nog steeds een overweldigende natuur, die uitnodigt tot het maken van verkennende tochten, tot voettochten diep in de machtige bergen en tot een ontspannen strandleven in een nog niet door het toerisme bedorven vissersdorpje. Helaas teisteren bosbranden nu en dan grote delen van de Peloponnesos, waardoor veel van het moois van de natuur er zwartgeblakerd bij ligt.

De belangstelling voor Griekenland neemt nog steeds toe en dat heeft zijn weerslag op dit boeiende vakantieland. Wegen zijn gemoderniseerd, de oudere hotels zijn vervangen door moderne fraaie hotels, de originele plaatsen en plekken worden steeds moeilijker te vinden. Dus haast u want land en volk zijn alle aandacht waard! Deze schatkamer met Griekse gastvrijheid wordt momenteel ontdekt.

Wij hebben de Peloponnesos opgedeeld in een aantal autoroutes, die elk starten in een centraal gelegen plaats en daar na verloop van een aantal kilometers ook weer eindigen. Ze kunnen simpel met elkaar worden verbonden, doordat ze elkaar (soms) snijden of (soms) elkaar dicht naderen.

Voor de rugzaktoerist, de wandelaar en de fietser(!) is summiere informatie opgenomen over het openbaar vervoer (trein, autobus, veerboot). Informatie bij de plaatselijke autoriteiten is echter zinvol, gezien de vele wijzigingen in vertrektijden. Vandaar dat gegevens over toeristenbureaus, toeristenpolitie en havenpolitie zijn vermeld.

Moge uw reis worden begeleid door de Griekse goden. U zult er wel bij varen!

Foto Reishandboek Peloponnesos
Reishandboek Peloponnesos

AUTEUR HENK BUMA

€17,95

praktische en culturele reisgids met alle bezienswaardigheden

10 prachtige bestemmingen in Peloponnesos