Peloponnesos

Swipe

Verkeersregels

Maximumsnelheid binnen de bebouwde kom is 50 km/u, buiten de bebouwde kom 80 km/u. Op snelwegen 100 km/u. Motorfietsen mogen buiten de bebouwde kom en op de autobaan niet harder rijden dan 70 km/u, in de bebouwde kom geldt een maximum van 40 km/u.

In de bebouwde kom heeft ook het langzame verkeer van rechts voorrang. Buiten de kom gaat het verkeer voor dat op de hoofdweg rijdt.

Parkeren is binnen 15 m van een verkeerslicht verboden. Eveneens op een weg die door een doorlopende witte lijn in twee rijstroken is verdeeld.

Voetgangers moeten links lopen als er geen trottoir aanwezig is.

Veiligheidsgordels in auto's zijn verplicht, evenals een brandblusapparaat, een gevarendriehoek en een verbanddoos.

Op rijden onder invloed staan zware straffen.

U dient als buitenlands verkeersdeelnemer uiterst behoedzaam te rijden. Grieken rijden op het scherp van de snede en regels bestaan kennelijk alleen voor anderen. Het aantal verkeersongevallen is dan ook het hoogste van geheel Europa. Bovendien zijn het enthousiaste toeteraars, niet alleen bij onoverzichtelijke bochten.

Let bij het autorijden buiten de steden altijd op overstekende kudden geiten en schapen.

Bent u op zoek naar een opgraving of andere bezienswaardigheid, dan wordt deze vaak aangegeven door een bruin bord met de naam van de bezienswaardigheid erop. Helaas ontbreekt de afstand in kilometers, zodat u soms op onverharde wegen eindeloos moet doorrijden.

10 prachtige bestemmingen in Peloponnesos