Bagna cauda
Dit is een typisch Piemontees boerengerecht. Het is een saus met groenten, die vooral bij vrolijke bijeenkomsten, zoals de wijnoogst, wordt bereid. De legende wil dat de bagna cauda, gemaakt met wilde pepers in plaats van knoflook, geserveerd werd aan koning Karel VIII van Frankrijk tijdens zijn verblijf in Albugnano omstreeks 1495. Toen de koning ziek werd van pokken of syfilis werd hij door de broeders verpleegd en genezen door het eten van bagna cauda. Zo werd dit gerecht symbool voor vriendschap.
Aan hete olijfolie wordt knoflook, ans jovis en roomboter toegevoegd; de saus wordt op een vlamvaste schaal of in een kookpot opgediend. Vervolgens worden stukjes rauwe groenten gebruikt om mee te 'dippen': paprika, selderij, wortel, bloemkool, venkel, artisjokbodem, bosuitjes, bietjes, gekookte aardappels. Er hoort brood bij om de saus mee te soppen.
Het 3-sterrenhotel Tempio di Pallada is een gemoedelijk, klassiek ingericht hotel bestaande uit twee gebouwen. De kamers zijn netjes verzorgd, niet al...
Baia Degli Aranci is een 3-sterren resort in het Italiaanse plaatsje Vieste. Het is prachtig gelegen direct aan de zee en binnen...
Villaggio Baia d Ercole is een luxe 4-sterren hotel in Capo Vaticano. In dit hotel geniet je van een aangename vakantie. Het...