Dolci – desserts
Piemonte heeft een lange traditie van biscuit maken. Amaretti, amandelkoekjes, worden in zoete dessertwijn gedoopt. Panna cotta is een pudding met caramelsaus. Sabayon is een dessert uit Savoye van room, eieren en suiker met biscuit en hazelnoot.
Chocolade is altijd aanwezig. De aloude 'giandujotti' van Turijn zijn van chocolade met hazelnootcrème. In Cuneo maakt men marron glacé, een kastanjedessert. Bonèt is een typisch zacht dessert, gemaakt van amarettobiscuits, cacao, eieren, room, caramel en rum. In de Langhe wordt er wel hazelnoot bij gebruikt.
Baia Degli Aranci is een 3-sterren resort in het Italiaanse plaatsje Vieste. Het is prachtig gelegen direct aan de zee en binnen...
Royal Continental is een groot en comfortabel hotel in een typisch Italiaanse klassieke stijl, met een unieke ligging aan de wereldberoemde Baai...
Mar Y Sierra is een middenklasse 3-sterren camping gelegen in Pesaro, in de regio Le Marche. De prachtige omgeving is zeker een bezoekje...