Dolci – desserts
Piemonte heeft een lange traditie van biscuit maken. Amaretti, amandelkoekjes, worden in zoete dessertwijn gedoopt. Panna cotta is een pudding met caramelsaus. Sabayon is een dessert uit Savoye van room, eieren en suiker met biscuit en hazelnoot.
Chocolade is altijd aanwezig. De aloude 'giandujotti' van Turijn zijn van chocolade met hazelnootcrème. In Cuneo maakt men marron glacé, een kastanjedessert. Bonèt is een typisch zacht dessert, gemaakt van amarettobiscuits, cacao, eieren, room, caramel en rum. In de Langhe wordt er wel hazelnoot bij gebruikt.
Voor een leuke citytrip naar de Italiaanse stad Milaan verblijf je in het 4-sterren Best Western Plus Galles. Met de metro voor...
Hotel Mariano is met haar 3 sterren gelegen in het centrum van Rome, Italië. Het gezellige en sfeervolle hotel heeft comfortabele kamers...
Kamena Residence is een 3-sterren appartementencomplex in Marina di Ragusa. Het fijne strand en de boulevard liggen op loopafstand. Leuk voor een gezellige...