Het hoofdgerecht – de secondo piatto
Vlees vormt het hoofdbestanddeel van de maaltijd: van rund, kalf, varken, gevogelte, konijn of wild, op allerlei wijzen bereid, meestal geroosterd of zacht in wijn gestoofd. De 'fritto misto' bestaat uit talrijke gefrituurde ingrediënten, hartig of zoet. Lever, hersens, appels, amarettobiscuits, paddestoelen of griesmeel worden in boter gebraden. 'Bollito misto' bestaat uit diverse soorten vlees met sauzen.
Vis uit de meren en rivieren, zoals forel, baars en zeelt, wordt in diverse gerechten verwerkt; ook kikkers staan op het menu, ze zijn veel te vinden in de natte rijstvelden rond Vercelli.
Baia Verde is een gezellige 4-sterrencamping in Manerba, aan het prachtige Gardameer. Op zoek naar vermaak voor de kinderen? Ze kunnen zich...
Villaggio Baia Serena is een fijn 3-sterren bungalowcomplex in Vico Equense en biedt een prachtig uitzicht over de baai. Het hotel heeft een...
In het hart van de Chianti ligt dit betoverende 4-sterren complex Agriturismo Fattoria Pogni. Het uitzicht is schitterend en er is genoeg...