Rhônedal

Swipe

Algemene informatie

Het Rhônedal is een fantastische terrassen- en rivierenlandschap. Fruitbomen en aantrekkelijke wijngaarden bepalen mede het aangezicht van de oevers van de rivier de Rhône. U vind in dit deel van de website VakantieArena.nl veel algemene informatie over dit aantrekkelijke en bezoekwaardige gebied.

In de algemene informatie over Lyon, de tweede stad van Frankrijk, vindt u velerlei informatie over het ontstaan van de stad. Het helpt u om aan uw nieuwsgierigheid naar Lyon te voldoen, maar het helpt u tevens bij het vinden van bezienswaardigheden die bij uw belangstelling passen. Verder vindt u hier informatie over het klimaat in en rondom Lyon, het te verwachten weer en de beste reistijd die daar bij hoort. Vervolgens krijgt u informatie over de planten- en dierenwereld in en rondom de stad. En natuurlijk kunt u zich verdiepen in de historische achtergronden van Lyon en Frankrijk. Wist u dat de Romeinen al tal van kunstzinnige sporen hebben achtergelaten in dit interessante gebied?

Daarna volgen webpagina’s over de bevolking die in Lyon leeft en de bestuurlijke en economische achtergronden. Na het lezen van deze algemene informatie over Lyon begrijpt u waarom de stad Lyon door zoveel mensen wordt bezocht. In het hoofdstuk cultuur vindt u informatie over architectuur en kunst, maar tevens over, de romaanse kunst, de gotiek, de renaissance, de barok, de modernere stijlen en natuurlijk de literatuur. Dit deel van de website eindigt met een beschrijving van wat u in Lyon kunt eten en drinken.

10 prachtige bestemmingen in Rhônedal