Rhônedal

Swipe

Accommodatie

Hotels

Hotels zijn in Frankrijk herkenbaar aan een afbeelding met de hoofdletter H en een aantal sterren. Eenvoudige hotels hebben één ster, luxehotels hebben vier sterren. In het algemeen doet u er goed aan een dag van tevoren te reserveren. Men verwacht dat u voor 19 u. arriveert. Arriveert u later, dan moet u dat duidelijk vermelden. Als u dit niet doet, bestaat de mogelijkheid dat men uw gereserveerde kamer aan iemand anders verhuurt.

In veel dorpen en steden vindt u hotels die zijn aangesloten bij 'Logis de France'. Deze hotels zijn herkenbaar aan een geelgroen uithangbord met een afbeelding van een open haard. In het algemeen zijn het familiehotels met een regionaal karakter. Op de menukaart staan veelal streekgerechten. De verhouding tussen prijs en kwaliteit is goed. Enkele hotels die in deze reisgids worden genoemd, zijn bij deze organisatie aangesloten. Verder zijn er veel hotels langs op- en afritten van autowegen. Een goedkope overnachtingsmogelijkheid tijdens de heen- of terugreis vormen de Formule-1 hotels.

Chambre d'Hóte

Chambre d'Hóte is vergelijkbaar met het Engelse Bed & Breakfast (logies en ontbijt). U overnacht bij een Franse familie die eveneens uw ontbijt verzorgt. Wanneer u een bord met het opschrift 'Table d'Hóte' ziet staan, betekent dit dat men ook warme maaltijden opdient.

Vakantiehuizen

Een vakantiehuis noemt men in Frankrijk een gite. De bekendste organisatie in Frankrijk is 'Gïtes de France', te herkennen aan een geelgroene afbeelding met een haan. De huizen die via deze organisatie verhuurd worden, zijn volledig ingericht en staan veelal in een landelijke omgeving.

Campings

Eenvoudige campings hebben geen of één ster; luxecampings hebben vier of vijf sterren. Verder is er de zogenoemde Camping a la ferme of Fermes d'accueil, een kampeerterrein bij een boerderij. In het algemeen hebben zij vijf tot twintig standplaatsen. Naturistencampings liggen meestal wat afgelegen. Vrij kamperen is alleen toegestaan op parkeerplaatsen langs de autosnelwegen (maximaal één nacht); op andere plaatsen alleen met toestemming van gemeente, politie of grondeigenaar. In de praktijk is men niet al te streng.

De stopcontacten op campings zijn uitgevoerd volgens de CEE-norm; u heeft dus geen verloopstekker nodig. Kampeergas (Camping-Gaz; wegwerpvullingen en 3 kg-flessen) is overal verkrijgbaar. Het televisie-beeld-lijnenstelsel is in Frankrijk afwijkend en dus kunt u in de caravan, camper of tent geen Nederlands televisietoestel gebruiken. Een uitzondering vormen toestellen die over meerdere systemen beschikken.

10 prachtige bestemmingen in Rhônedal