San Francisco

Swipe

San Francisco

“Op een dag zal ik naar de hemel gaan, daar rondkijken en zeggen: 'Niet slecht, maar niet zo goed als San Francisco.' Herb Caen (Amerikaanse columnist 1916-1997)

De schoonheid van San Francisco is ongeëvenaard. De stad is prachtig gelegen aan een baai en de zonsondergangen met op de achtergrond de Golden Gate Bridge zijn spectaculair. De mix van een prachtige natuur en levendige cultuur maken dat u San Francisco heel snel in uw hart zult sluiten.

San Francisco algemeen

San Francisco ligt aan de westkust van de Verenigde Staten en is gebouwd op 43 heuvels. De steden die bij het gehele gebied San Francisco Bay Area behoren zijn San Francisco, San José, Oakland en Berkeley.

San Francisco zelf bestaat uit de volgende vijf hoofd districten: Central/Downtown, Richmond, Sunset, Upper Market (South Central) en Bernal Heights/Bayview (South East). Deze zijn ieder weer onderverdeeld in meerdere wijken en buurten. De stad is bevolkt met voormalige immigranten uit de gehele wereld, maar er wonen vooral veel Aziatische mensen en dat is goed te merken. De wijk Chinatown is bijzonder groots en indrukwekkend en kent in geen enkele andere stad haar gelijke. Natuurlijk zijn ook zeker andere buurten de moeite waard, zoals de Italiaanse wijk North Beach of de Fisherman’s Wharf, waar u een glimp kunt opvangen van het echte zeemansleven.

De best bezochte bezienswaardigheden zijn: Golden Gate Bridge, China Town, de historische gevangenis Alcatraz, Fisherman ’s Wharf, Pier 39 en de trams. Omdat er nog veel meer te beleven is, kan het voordelig zijn om de ‘Go San Francisco Card’ aan te schaffen. Met deze kaart krijgt u gratis toegang tot wel 32 attracties. Ook de ‘San Francisco City Pass’ kan u leuk voordeel opleveren. U krijgt dan 7 dagen korting op ritjes met de tram en gratis toegang bij 4 attracties.

9 prachtige bestemmingen in San Francisco