San Francisco

Swipe

Bevolking

De Eerste bewoners

Ongeveer drieduizend jaar geleden vestigde een Indiaanse stam zich in het gebied in en rond San Francisco. Vooral de voedselrijke waterwegen waren een reden voor deze Ohlone stam om er te blijven. In de 18e eeuw werden zij voor het eerst echt geconfronteerd met Europeanen en al snel werden zij verdreven of omgekocht en verlieten de regio.

Bewoners vanaf de 16e eeuw

Vanaf de 16e eeuw bevolkten Spanjaarden het gebied van San Francisco. Pas in de 19e eeuw, tijdens de ‘gold rush’ trokken mensen uit andere delen van de Verenigde Staten naar de omgeving. Zij kwamen uit alle delen van de wereld, maar vooral uit Noord Europa.

Vanaf 1869, na de totstandkoming van de intercontinentale spoorlijn vestigden zich vele Chinezen en andere Aziatische bevolkingsgroepen.

Aan het begin van de 20ste eeuw bevolkten Afrikaans-Amerikaanse mensen de stad. En aan het eind van de eeuw kwam er een nieuwe golf vanuit Azië en Europa, die allemaal mee wilden doen aan de internet hype. Ook vestigden zich steeds meer mensen uit Zuid-Amerika.

Huidige bewoners en cultuur

De huidige bevolking van San Francisco bestaat, door de vele immigranten, uit een mix van culturen. Mexicaans, Japans, Chinees, Italiaans en Noord-Europees, ze zijn er allemaal te vinden.

De hippie-cultuur uit de jaren ’60 is deels kenmerkend voor de enigszins ontspannen sfeer van het gebied, hoewel de latere internetbubbel een meer zakelijke kant uitstraalt. San Francisco is echt een stad van uitersten.

Sport

San Francisco is minder dan New York een stad voor sportfanaten. De meest beoefende sporten zijn: American football, baseball, basketball, hockey, soccer (voetbal) en rugby. Daarvan zijn de San Francisco 49ers, een American Football team, en de San Francisco Giants, een baseball team, nog het meest bekend.

9 prachtige bestemmingen in San Francisco