San Francisco

Swipe

The Marina

Het district The Marina is door de jaren heen door mens en natuur uit water gewonnen. Wat ooit voornamelijk bestond ui t moerasland, is tegenwoordig één van de meest gewilde en trendy wijken van San Francisco. U vindt er moderne appartementen, luxe woningen, hippe winkels en eigentijdse restaurants. Er wonen relatief jonge mensen, die er graag een modieuze levensstijl op na houden en het ook het uitgaansleven is ernaar.

Wanneer u een historische en culturele beleving zoekt, is The Marina niet echt geschikt. Er zijn maar een paar plekken die op dat gebied interessant zijn. In dit district vindt u vooral fashion, trends en chique lifestyle. Al is het uitzicht op het water, zoals bij het Nationale Park Presidio ook meer dan de moeite waard.

Bezienswaardigheden

Fort Mason

Fort Mason is een voormalige militair grondgebied, dat vandaag de dag onder toezicht staat van de Golden Gate National Parks Association. Voor bezoekers is het Fort Mason Center interessant, waar u informatie over het rijke verleden van het district vindt. Er zijn een aantal musea, waaronder de San Francisco African American Historical and Cultural Society, het Long Now Foundation Museum en het Museu ItaloAmericano. Ook worden hier het hele jaar door talloze voorstellingen, festivals en exposities gehouden.

Crissy Field

Chrissy Field, ooit ook een militaire enclave, is een park waar fietsers, sportfanaten, wandelaars en joggers graag verblijven. Vooral de zogenaamde Golden Gate Promenade, dat langs de kust loopt is een geliefde plek. In het water ziet u, wanneer het hard genoeg waait, veel windsurfers. Na een grondige restauratie is het park getransformeerd tot een gebied waar flora en fauna welig tieren.

Palace of Fine Arts en Exploratorium

Het Palace of Fine Arts werd in 1915 gebouwd voor de Panama-Pacific International Exposition, die in 1915 plaatsvond. Het statige gebouw heeft de naam één van meest prestigieuze in San Francisco te zijn. Het stond ooit symbool voor het voltooide Panama Kanaal en weerspiegelde de kracht van de stad San Francisco na de grote aardbeving van 1906. In het gebouw is het Exploratorium gevestigd. In dit museum worden meer dan 600 wetenschappelijke- en kunst werken tentoongesteld. U kunt hier ook het interactieve Tactile Dome bezoeken, een doolhof waarbij u al uw zintuigen moet gebruiken om er weer uit te komen.

Images of the North

In deze kunstgalerij staan stukken en kunstwerken uit het Arctisch gebied. U vindt er mythologische beelden, maskers en sieraden die door Groenlandse Inuit zijn gemaakt.

SFMOMA Artists Gallery

In Fort Mason vindt u de SFMOMA Artists Gallery, waar moderne werken van artiesten kunt bekijken.

Hourian Fine Art Galleries

Deze kleine galerij heeft een leuke selectie van schilderijen van moderne kunstenaars.

Winkelen

Er zijn eigenlijk maar drie straten waar winkelliefhebbers moeten zijn in The Marina. De eerste is de Union, waar enorm veel trendy zaken zijn en waar u dagenlang etalages kunt bekijken. De tweede straat is Chestnut Street, met wat meer winkels voor een iets lager budget. De laatste is Fillmore Street, een plek die steeds meer in opkomst is en waar u bijvoorbeeld juwelen op de kop kunt tikken.

Door de prestigieuze status die het district heeft is het relatief prijzig om er te winkelen. Voor koopjes kunt u dan ook het beste naar een ander gebied gaan.

Eten en drinken

Er zijn in The Marina behoorlijk wat eet- en drinkgelegenheden. De meeste zijn echter in Chestnut Street. Wanneer u naar deze straat gaat is er altijd wel iets te vinden naar uw smaak. Hieronder worden een aantal plekken genoemd waar lokale bewoners graag komen.

De Marina Deli in Chestnut Street staat bekend om haar geweldige sandwiches. En ook The Sandwich Spot in Pierce Street wordt druk bezocht. Deze laatste heeft een erg ontspannen sfeer en soms is enig geduld vereist.

Bij Lucca Delicatessen, ook weer in Chestnut Street, vindt u authentiek Italiaanse hapjes en delicatessen. Het wordt goed bezocht en door de kleine ruimte kan het soms even duren voor u geholpen wordt. Maar dat is het zeker waard.

Voor een lichte en gezonde maaltijd is Lite Bite in Union Street een erg goed idee, vooral de bloemkool en kikkererwten salade en Asian Tofu worden geroemd.

Meer zin in een echt Amerikaanse snack? Bij Lucky Dogs in Filbert Street vindt u een enorme variëteit aan hot dogs. Deze plaats is op vrijdag en zaterdag open tot in de kleine uurtjes. Dus mocht u na het uitgaan zin hebben in iets te eten, dan moet u hier zijn. Voor een andere Amerikaanse klassieker, de hamburger, gaat u naar Barney's Gourmet Hamburgers in Steiner Street.

Wanneer u zin heeft in een lekker ontbijt of smakelijke broodjes is Cafe GoLo in Lombard Street een uitstekende keuze. De vriendelijke bediening en het heerlijke eten, maken dat u graag terugkomt in dit kleine café.

Het Franse restaurant Atelier Crenn in Fillmore Street kost wat meer, maar daar krijgt u veel voor terug. De service is fantastisch en de fantastische, prachtig opgemaakte gerechten beloven u één van de heerlijkste diners ooit.

Enigszins in dezelfde stijl als Atelier Crenn is de grote brasserie Cafe Des Amis in Union Street. Naast schotels als steak tartare en eend in sinaasappelsaus heeft men een kaart vol cocktails en speciale wijnen.

Een traditionele Japanse ervaring krijgt u bij Zushi Puzzle in Lombard Street. Er wordt van dit restaurant gezegd dat het de beste sushi’s en handrolls in de Verenigde Staten maakt. Voor een andere Aziatische en pittige smaak gaat u naar Gatip Classic Thai Cuisine in dezelfde straat. De meest trendy hotspot is de Naked Fish in Chestnut Street. Ook hier kunt u kiezen uit Japanse gerechten.

Bij het Italiaanse A16 serveert men pizza’s uit een houtoven en het staat bekend om de overheerlijke pizza Trippa Napoletana.

Voor een bijzondere wijn of bier is de Bin 38 in Scott Street zeer geschikt. Deze moderne bar serveert ook kleine smakelijke gerechten.

Bij Circa in Chestnut Street kunt u niet alleen goed eten, het is ’s avonds ook een drukbezochte lounge hotspot.

Zin in vegetarisch eten? Restaurant Greens in Fort Mason heeft met haar vegetarische maaltijden vele prijzen gewonnen. Ook het uitzicht is prachtig, u kijkt namelijk uit op het water en Golden Gate Bridge.

Een ontspannen momentje pakt u bij Liverpool Lil’s in Lyons Street, waar ze koele biertjes en traditionele Fish en Chips aanbieden.

Voor kreeft gaat u naar Perry’s in Union Street. De bar serveert deze iedere woensdag en zaterdag.

Uitgaan

Zien en gezien worden, dat is waar het uitgaansleven in The Marina om draait. Trendy en voornamelijk jonger publiek bevolkt de hippe bars, dancings en clubs. Natuurlijk zijn er ook kleine cafés en andere gelegenheden waar u een drankje kunt nuttigen zonder al teveel opsmuk.

Hoewel de Comet Club in Fillmore Street niet al te groot is, kunt u er heerlijk dansen op zeer gevarieerde top-40 muziek. De sfeer is er gemoedelijk en draait wat minder om het bekijken van andere mensen.

In de trendy Hi-Fi Lounge, Lombard Street, kunt u ook dansen en drinken, maar hier heerst wel een cultuur van er goed uit zien en volgens de laatste mode gekleed zijn.

De Matrix Fillmore in Fillmore Street is een club die al sinds 1960 bestaat. Na een heropening in 2001 is het één van de hipste plekken in The Marina district.

Ook in Fillmore Street is de Eastside West. Een levendige bar, waar u geniet van kleine hapjes tijdens het bekijken van het dansend publiek.

Gravity in Scott Street is een bar waar singles graag komen. Niet alleen het bar personeel ziet er over het algemeen goed uit, de bezoekers doffen zich ook graag op. Pluche banken en cocktails maken het plaatje compleet.

The Black Horse London Pub is een kleine bar in Union Street waar je tussen de lokale bewoners zit. Door de gemoedelijke atmosfeer leg je snel contact. Een andere plek met dezelfde sfeer is de Black Magic Voodoo Lounge in Lombard Street, waar je tijdens de Superbowl wedstrijden op tv kunt volgen.

In de wat minder trendy Marina Lounge, ook in Chestnutt Street, kunt u biljarten en genieten van muziek uit een echte jukebox.

De Mas Sake in Lombard Street is een echte feesttent. Het is wat meer rumoerig en de hippere bewoners zullen zich hier niet snel laten zien.

Wilt u alleen maar een drankje nuttigen, dan is Mauna Loa Club een leuke plek. U vindt deze bar in Hawaii-sfeer op de hoek van Union and Fillmore Street. Voor een goede wijn is de Nectar Wine Lounge in Steiner Street een leuke optie en ook in het Italiaanse Ottimista Enoteca-Cafe in Union Street kunt u heerlijke wijnen proeven en een klein hapje eten.

9 prachtige bestemmingen in San Francisco